Aluehallitus, kokous 12.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 207 Henkilöstöetuudet

KHVADno-2022-468

Valmistelija

  • Soili Vesterinen, soili.vesterinen@kainuu.fi

Perustelut

Esitys henkilöstöetuuksista Kainuun hyvinvointialueelle vuodelle 2023

Kainuun hyvinvointialueen henkilöstöetuuksia on valmisteltu HVA henkilöstöryhmässä huomioiden luovuttavien organisaatioiden henkilöstöetuudet. Valmistelun jälkeen etuuksista on käyty keskustelu hyvinvointialueen johtajan kanssa,​ minkä jälkeen on viimeistelty esitys henkilöstöetuuksista vuodelle 2023.

Hyvinvointialueen henkilöstöetuuksia ovat työterveyshuollon palvelut,​ koulutusapuraha sekä sähköinen henkilöstöetuus. Lisäksi muistetaan merkkipäiviä viettäviä 50-​ ja 60-​vuotiaita sekä eläkkeelle jääviä työntekijöitä. Vuosittain palkitaan esitysten perusteella vuoden työntekijä,​ esihenkilö ja työyhteisö. Työyksiköissä on mahdollisuus järjestää tyky-​päivä joko niin,​ että henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua tyky-​päivään kaksi (2) kertaa puolikas työpäivä tai yksi (1) kokonainen työpäivä vuodessa. Tyky-​päivään on mahdollista käyttää 15e/työntekijävakanssi/vuosi.

Lisäksi useat yritykset tarjoavat erilaisia alennuksia Kainuun hyvinvointialueen työntekijöille

Hyvinvointialueella tullaan myös ottamaan käyttöön pikapalkitsemisen toimintamalli,​ josta tiedotetaan myöhemmin vuoden 2023 aikana. Valmistelun aikana keskusteltiin myös polkupyöräedusta,​ jonka valmistelu siirrettiin vuodelle 2023.

Asia on käsitelty yt-toimikunnassa 7.12.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää hyväksyä liitteessä olevan esityksen Kainuun hyvinvointialueen vuoden 2023 henkilöstöetuuksista käyttöönotettavaksi.

Päätös

Hyväksyi.