Aluehallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 162 Ikäihmisten palveluihin perustettavat virat

KHVADno-2022-395

Valmistelija

  • Soili Vesterinen, soili.vesterinen@kainuu.fi

Perustelut

Aluevaltuusto on kokouksessaan 29.6.2022 hyväksynyt hyvinvointialueen toiminnan käynnistävän organisaatiorakenteen ja lisännyt henkilöstöorganisaatiota koskevat määräykset hallintosääntöön. Organisaatiossa on viisi toimialuetta, jotka ovat terveyden ja sairaanhoidon palvelut, akuuttihoidon ja pelastuksen palvelut, sosiaali- ja perhepalvelut, ikäihmisten palvelut sekä tuotannon hallinto- ja tukipalvelut.

Ikäihmisten palvelujen toimialue jakautuu seuraavasti:

 

Ikäihmisten palvelut

-         ikäihmisten asumispalvelut  

-         ikäihmisten kotihoito

 

Kainuun hyvinvointialue perustaa siirtyviä viranhaltijoita varten hyvinvointialueen toiminnan kannalta tarpeelliset virat, joissa käytetään julkista valtaa.

Ikäihmisten palvelujen toimialueen toiminnan järjestäytymiseksi tulee perustaa seuraavat virat. 

Virat ja niiden kelpoisuudet ovat:

Palveluesihenkilö, 21 virkaa, viran kelpoisuusehto: sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015, 8§) mukainen laillistus tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus ja soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto tai aikaisempi hyväksytty osastonhoitajan pätevyys sekä riittävä perehtyneisyys johtamiseen

Apulaispalveluesihenkilö, 22 virkaa, viran kelpoisuusehto: Sosiaalihuollon ammattihenkilöstöstä annetun lain (817/2015, 8§) mukainen laillistus tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus ja soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto tai aikaisempi hyväksytty osastonhoitajan pätevyys sekä riittävä perehtyneisyys johtamiseen

Viran kelpoisuusehdot ovat vähimmäisvaatimus, jotka viranhakijan tulee täyttää, jotta hänet voidaan ottaa hakuprosessissa huomioon. Täydentäviä hakijalta edellytettäviä ominaisuuksia lisätään viranhakuilmoituksiin. 

Hallintosäännön mukaan viran perustamisesta päättää aluehallitus.

Asia on käsitelty yt-toimikunnassa 9.11.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää:

- perustaa esittelytekstissä esitetyt virat
- vahvistaa viroille esittelytekstin mukaiset kelpoisuusehdot

Päätös

Hyväksyi.