Aluehallitus, kokous 14.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 168 Tietosuojapolitiikka

KHVADno-2022-385

Valmistelija

  • Hilkka Karivuo, asianhallintapäällikkö, hilkka.karivuo@kainuu.fi

Perustelut

Tietosuojapolitiikka on hyvinvointialueen johdon kannanotto hyvinvointialueen tietosuojan toteuttamiseen. Politiikka määrittelee ne yleisperiaatteet, tavoitteet ja vastuut, joita noudatetaan tietosuojan toteuttamisessa ja kehittämisessä. Kainuun hyvinvointialue on sitoutunut kaikessa toiminnassaan lainsäädäntöön perustuvaan tietosuojan ylläpitoon ja sen jatkuvaan kehittämiseen.

Tietosuojapolitiikka määrittää ne periaatteet, toimintatavat, vastuut, valvonnan ja seuraamusjärjestelmän, joita noudatetaan Kainuun hyvinvointialueen tietosuojan toteuttamisessa ja kehittämisessä. Tämä tietosuojapolitiikka koskee henkilötietojen käsittelyä, jossa Kainuun hyvinvointialue toimii rekisterinpitäjänä.

Käyttölokien seuranta- ja valvontasuunnitelmassa kuvataan Kainuun hyvinvointialueen henkilörekisterien (potilas-, asiakas- ja muiden henkilörekisterien) sekä Kanta-palvelujen tietojen käsittelyn seurannan ja valvonnan perusteet, käytönvalvonnan roolit, käyttäjärekisteri ja valvonnan toteutus sekä väärinkäytösten seuraamukset.

Asia on käsitelty yhteistyötoimikunnassa 27.10.2022. Toimikunta piti tärkeänä, että jatkossa seurataan henkilökunnan osallistumista tietosuojapolitiikkakoulutuksiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää hyväksyä liitteiden mukaisen tietosuojapolitiikan korostaen yt-toimielimen tavoin koulutuksen merkitystä tietosuojapolitiikan käytännön toteuttamisessa.

Päätös

Hyväksyi.