Aluehallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 103 Valmistelujohtajan määräaikaisen viran perustaminen

KHVADno-2022-299

Valmistelija

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Perustelut

Hyvinvointialuevalmistelun väliaikainen valmistelutoimielin perusti 3.9.2021 § 7 väliaikaisen valmistelujohtajan viran. Valmistelujohtajan tehtävänä on ollut johtaa Kainuun hyvinvointialueen valmistelua. Viranhoidon kesto on ollut enintään 31.12.2022 saakka tai kunnes hyvinvointialuejohtaja aloittaa viranhoitonsa. Väliaikaisen valmistelujohtajan kokonaispalkka on ollut 9.180 € / kk. Valmistelujohtajan virkaa on hoitanut Timo Korhonen.

Hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg on aloittanut viranhoidon 1.9.2022. Hyvinvointialueen toimialuejohtajien hakuprosessi on kesken eikä hyvinvointialueen palveluksessa ole johtajaa lukuunottamatta muita viranhaltijoita. Valmistelutyön etenemisen varmistamiseksi on tarpeen perustaa määräaikainen valmistelujohtajan virka. Valmistelujohtaja tulee toimimaan mm. hyvinvointialuejohtajan sijaisena siihen saakka, kunnes sijaisuudet määritellään vakinaisten viranhaltijoiden aloitettua viranhoitonsa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus perustaa määräaikaisen valmistelujohtajan viran 31.12.2022 saakka. Viran kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto tai muu koulutus ja kokemuksen kautta saavutettu osaaminen. Viran kokonaispalkka on 9.180 € / kk ja työaika kokonaistyöaika. 

Virkaan valitaan suostumuksensa perusteella valmistelujohtaja Timo Korhonen. 

 

Päätös

Hyväksyi. 

Esteellisyys

  • Merkittiin esteellisyydet: Timo Korhonen (osallisuusjäävi)