Aluehallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 105 Kainuun hyvinvointialueen vakuutusturvan kilpailutus

KHVADno-2022-297

Valmistelija

  • Eija Immonen, talousjohtaja, eija.h.immonen@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen vakuutusten hallinnointi on hoidettu yhteistyössä Novum Oy:n kanssa ja heille on annettu toimeksianto kilpailuttaa hyvinvointialueen eri vakuutuslajit. Vakuutusperusteet tarkistetaan vuosittain ja saatetaan ajan tasalle.

Vakuutusturvan hankinta suoritettiin osatarjouksittain (henkilövakuutukset, omaisuuden ja toiminnan vakuutukset, ajoneuvo- ja liikennevakuutukset), joiden vertailu ja hankinta tehtiin tarjouspyynnön valintaperusteiden mukaisesti arvioituna.

Tarjouspyyntö julkaistiin Hilma hankintakanavassa 13.06.2022 (numero 2022-103422) ja tarjoukset tuli jättää Novum Oy:lle 05.08.2022 kello 12.00 mennessä. Määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike, Pohjola Vakuutus Oy ja LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Protector Vakuutus (Protector Forsikring ASA, Suomen sivuliike). 

Tarjoukset avattiin 05.08.2022 ja tästä laadittiin avauspöytäkirja, jossa todettiin kaikkien tarjoajien täyttäneen kelpoisuusehdot sekä kaikkien tarjousten olleen tarjouspyynnön mukaisia. Kaikki tarjoukset täyttävät asetetut kelpoisuusvaatimukset sekä tarjouspyynnössä määritellyt palvelu- ja laatuvaatimukset.

Tarjousten perusteella tehtiin tarjousten arviointimenettely tarjouspyynnön valintaperusteiden mukaisesti, jonka perusteella alla mainittujen vakuutusyhtiöiden tekemä tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. 

Oheismateriaali:
-    tarjousten arviointimenettely (salassa pidettävä JulkL 16 § 1 mom 3-kohta)
-    tarjousten avauspöytäkirja

 

Päätösehdotus on salassa pidettävä (JulkL 6 § 1 mom 8-kohta)

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Tarjousten arviointimenettely on tehty tarjouspyynnön valintaperusteiden mukaisesti. Arviointimenettelyn perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättivät:

1.    osatarjous, henkilövakuutukset: Pohjola Vakuutus Oy
2.    osatarjous, omaisuuden ja toiminnan vakuutukset: If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike
3.    osatarjous, ajoneuvo- ja liikennevakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö.

Tarjousten arviointimenettely on esityslistan liitteenä.

Novum Oy suosittelee, että Kainuun hyvinvointialue valitsee vakuuttajiksi edellä mainitut vakuutusyhtiöt. Vakuutukset saatetaan voimaan 01.01.2023 alkaen.  

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyi. 

Maija Korkala esitteli asiaa ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa. 

Pöytäkirja tarkastettiin tämän asian osalta kokouksessa.