Hyvinvointi- ja yhdyspintalautakunta, kokous 16.5.2023

§ 21 Järjestöjen sote-muutostuki aluekierros Kainuu

KHVADno-2023-220

Valmistelija

  • Saara Pikkarainen, terveyden edistämisen erikoissuunnittelija, saara.pikkarainen@kainuu.fi

Perustelut

SOSTEn ja alueellisten verkostojärjestökumppaneiden muodostama Järjestöjen sote-muutostuki työskentelee sen puolesta, että järjestöt varmistavat paikkansa ihmisten osallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä turvallisuuden takaajina sote-uudistuksen jälkeisessä Suomessa. Järjestöjen ja hyvinvointialueiden välisen keskusteluyhteyden sekä yhteistyön vahvistamiseksi SOSTEn, alueiden järjestöjen ja Järjestöjen sote-muutostuen edustajista koostuva joukko kiertää kuluvan kevään aikana kaikki hyvinvointialueet. Järjestöjen puolesta tapaamiseen osallistuvat: SOSTE, Suomen sosiaali- ja terveys ry, Järjestöjen sote-muutostuki, Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry ja Kainuun järjestöasiain neuvottelukunta (Kainuun JANE). Tapaamisen aiheina ovat mm. hyvinvointialueen strategian linjaukset ja järjestöyhteistyö sekä hyvinvointialueen järjestöyhteistyön käytettävissä olevat resurssit.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Saara Pikkarainen, terveyden edistämisen erikoissuunnittelija, saara.pikkarainen@kainuu.fi

Hyvinvointi- ja yhdyspintalautakunta merkitsee tiedoksi järjestöjen sote-muutostuen aluekierroksen tapaamisen Kainuussa.

Päätös

Hyväksyi.
​​​​

Lisäksi merkittiin, että järjestöjen puolesta tapaamiseen osallistuivat Anne Knaapi (SOSTE, Suomen sosiaali- ja terveys ry), Riitta Kittilä (SOSTE, Suomen sosiaali- ja terveys ry), Anita Hahl-Weckström (Järjestöjen sote-muutostuki), Johanna Saarivaara (Järjestöjen sote-muutostuki), Minna Tuomenharju (Kainuun sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry), Johanna Heikkinen (Kainuun järjestöasiain neuvottelukunta (Kainuun Jane)). 

 


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.