Aluehallitus, kokous 22.5.2023

§ 146 Oikaisuvaatimus viranhaltijapäätökseen KHVADno-2023-1021, Ensihoito 7001129

KHVADno-2023-2440

Valmistelija

  • Sami Mäenpää, toimialuejohtaja akuuttihoidon ja pelastuksen palvelut, sami.maenpaa@kainuu.fi
  • Tiina Kähkönen, ylihoitaja, tiina.kahkonen@kainuu.fi

Perustelut

Oikaisuvaatimus ensihoitajan toimen valintaan

Kainuun hyvinvointialueen sisäisessä haussa on ollut 20.2 - 6.3.2023 välisenä aikana yksi hoitotason ensihoitajan toimi. Hakemuksia saapui Kuntarekryn kautta määräaikaan mennessä 16 kappaletta, joista kaikki täyttivät hakuehdot.

Työhakemukset on käsitelty Kainuun soten ansiovertailu työohjeen (17.3.2021) mukaisesti, jossa hakemuksessa saatuja tietoja on vertailtu objektiivisesti työhakemuksessa määritettyihin ominaisuuksiin. Ansiovertailussa on ohjeen mukaisesti otettu huomioon hakijoiden koulutus, aikaisempi työkokemus ja sellaiset hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Ansiovertailu on jakautunut kahteen osioon, hakemusten pisteytys sekä haastattelun pisteytys, joista jälkimmäinen on toteutettu heidän kohdalta, jotka ovat edenneet haastatteluun hakemuspisteytyksen perusteella. Haastattelussa on käytetty Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän työohjetta soveltuvin osin.

Viranhaltija päätös valinnasta on tehty 5.4.2023. Tieto hakijoille päätöksestä 6.4.2023. Hakija toimittanut oikaisuvaatimuspyynnön viranhaltijapäätöksestä 24.4.2023. Hakija toivoo, että hänen pisteytys arvioidaan uudelleen ja ansiot vertaillaan objektiivisesti sekä selvityksen siitä, onko valinta tehty tasa-arvolain mukaisesti.

Hakemuksen käsittely on avattu hakijan pyynnöstä uudelleen. Pisteytys pysyy ennallaan uudelleen tarkastelun jälkeen. Tasa-arvolakia ei ole rikottu haku-, ansionvertailu tai valintaprosessissa. Työnantaja on tehnyt ansiovertailun kaikista hakemuksista, jossa on huomioitu hakijoiden koulutus, aikaisempi työkokemus ja sellaiset hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Tasa-arvolaki ei rajoita työnantajan oikeutta valita tehtävään parhaaksi katsomansa henkilö.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus hylkää oikaisuvaatimuksen. Ensihoitajan toimen valinnassa on edetty vallitsevan ohjeistuksen mukaisesti eikä tasa-arvolakia ole rikottu.

Päätös

Hyvinvointialuejohtajan muutettu päätösehdotus:

Asia palautetaan valmisteluun. 

Päätös:

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.