Aluehallitus, kokous 22.5.2023

§ 141 Tietoturvapolitiikka

KHVADno-2023-2858

Valmistelija

  • Timo Halonen, toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut, timo.halonen@kainuu.fi

Perustelut

Tietoturvapolitiikka on Kainuun hyvinvointialueen johdon hyväksymä näkemys tietoturvallisuuden päämääristä, periaatteista ja toteutuksesta. Tietoturvapolitiikan avulla vaikutetaan omalta osaltaan siihen, että Kainuun hyvinvointialueen strategiassa määritelty visio, toiminta-ajatus, arvot ja palvelut toteutetaan laadukkaasti ja turvallisesti.

Tietojen turvaaminen on olennainen osa Kainuun hyvinvointialueen toiminnan turvallisuutta. Tietojärjestelmät tukevat hyvinvointialueen toimintaa sen tuottaessa toiminta-ajatuksensa mukaisia erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalitoimen ja pelastustoimen palveluita. Kainuun hyvinvointialueen tietoturvapolitiikan tarkoituksena on yhdenmukaistaa tietosuoja- ja tietoturvakäytäntöjä alueellisesti sekä vahvistaa tietojenkäsittelyn tietoturvan perustaso, organisointi, vastuut ja seurantamenetelmät.

Tämä Tietoturvapolitiikka-asiakirja on hyvinvointialueen johdon hyväksymä tietoturvan hallinnollinen ohje, jonka liitteissä on nostettu esille tietoturvaan liittyviä erityiskysymyksiä, jotka toimivat työohjeina. Hyvinvointialueella on lisäksi tietoturvapolitiikkaa tarkentavia tietoturvaan liittyviä käytäntöjä, prosesseja ja ohjeita. Tietoturvapolitiikka tarkistetaan ja arvioidaan vuosittain tai merkittävien muutosten yhteydessä.

Kainuun sote ky:llä on laadittu tietoturvapolitiikka vuonna 2019 ja Kainuun hyvinvointialueen tietoturvapolitiikan valmistelu käynnistettiin syksyn 2022 aikana Kainuun sote ky:n tietoturva- ja tietosuojatyöryhmässä ja se on käynyt kommenttikierroksella eri henkilöillä, joiden työtehtäviin liittyviä asioita politiikassa käsitellään. Hyvinvointialueen johtoryhmä on käsitellyt tietoturvapolitiikan. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus hyväksyy Kainuun hyvinvointialueen tietoturvapolitiikan. 

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.