Aluevaltuusto, kokous 15.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Ilmoitukset valtuustoryhmien muodostamisesta

KHVADno-2022-71

Perustelut

Käsitelty: Väliaikainen valmistelutoimielin 4.3.2022 § 46

Valtuutetut voivat muodostaa valtuustoryhmiä aluevaltuuston työskentelyä varten. Valtuustoryhmän muodostamisesta, nimestä ja puheenjohtajasta on annettava aluevaltuuston puheenjohtajalle kirjallinen ilmoitus. Kaikkien
ryhmään liittyvien valtuutettujen on allekirjoitettava ilmoitus.

Valtuustoryhmänä pidetään myös yhtä valtuutettua, jos hän on tehnyt edellä tarkoitetun ilmoituksen. Aluevaltuusto hyväksyy valtuustoryhmien nimet, jotka eivät saa olla sopimattomia. Puolueen valtuustoryhmästä eronneiden valtuutettujen uudelle valtuustoryhmälleen antama nimi ei saa aiheuttaa sekaantumisvaaraa.

Valmistelujohtajan ehdotus:

Väliaikainen valmistelutoimielin esittää aluevaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi ilmoitukset valtuustoryhmien muodostamisesta.

Valmistelujohtajan muutettu ehdotus:

Väliaikainen valmistelutoimielin esittää aluevaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi ilmoitukset valtuustoryhmien muodostamisesta.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta tässä kokouksessa.

Ehdotus

Väliaikainen valmistelutoimielin päättää esittää aluevaltuustolle, että se merkitsee tiedoksi ilmoitukset valtuustoryhmien muodostamisesta.

Päätös

Puheenjohtaja Anne Lukkari esittää, että aluevaltuusto päättää merkitä tiedoksi ilmoitukset valtuustoryhmien muodostamisesta ja hyväksyy valtuustoryhmien nimet seuraavasti: 

Valtuustoryhmät

Keskustan aluevaltuustoryhmä 

Vasemmiston Kainuun hyvinvointialueen valtuustoryhmä

Kokoomuksen valtuustoryhmä

Kainuun Demarit

Perussuomalaisten Kainuun aluevaltuustoryhmä

Vihreiden valtuustoryhmä

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä

 

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan ehdotuksen, että se merkitsee tiedoksi muodostetut valtuustoryhmät ja hyväksyy valtuustoryhmien nimet.