Aluevaltuusto, kokous 15.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Perustelut

Hyvinvointialueesta annetun lain 95 §:n mukaan pöytäkirjan tarkastamisesta annetaan tarpeelliset määräykset hallintosäännössä. Hyvinvointialueen hallintosääntöä ei ole vielä hyväksytty, joten aluevaltuusto päättää tämän kokouksen osalta pöytäkirjan tarkastuksen.

Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön 138 §:n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirja voidaan allekirjoittaa ja tarkastaa sähköisesti. Sähköisessä päätöksentekomenettelyssä tehtyjä päätöksiä koskeva pöytäkirja tai sen osa voidaan tarkastaa erikseen ennen kokousta.

Ehdotus

Aluevaltuusto päättää valita tämän kokouksen osalta kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajat toimivat tarvittaessa myös äänten laskijoina ja avustavat muutenkin vaalitoimituksessa, jollei valtuusto toisin päätä.

Pöytäkirjantarkastajat valitaan aakkosjärjestyksessä. 

Päätös

Puheenjohtaja Raili Myllylä esitti, että aluevaltuusto päättää valita esityksen mukaisesti tämän kokouksen osalta kaksi pöytäkirjantarkastajaa aakkosjärjestyksessä. Tarkastusvuorossa ovat Esa Ahonen ja Sari Alakurtti. 

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan ehdotuksen.