Aluehallitus, kokous 16.1.2023

§ 23 Paikallinen sopimus koskien hoitotakuun toteutumista sisätautien ja keuhkosairauksien poliklinikalla/JYTY ry, Tehy ry, Super, JHL

KHVADno-2023-169

Valmistelija

  • Soili Vesterinen, henkilöstöjohtaja, soili.vesterinen@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialue sekä Jyty Kainuun paikallisyhdistykset, Super, Tehyn Kainuun ammattiosasto ry ja Kainuun kuntayhtymän ja yksityisen alan JHL ry ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen liitteenä olevasta paikallisesta sopimuksesta.

Tällä sopimuksella sovitaan Sote-sopimuksen ja kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen   luvun III mukaisen säännöllisen työajan ylittävän jononpurkutyön korvaamisesta. Jononpurkusopimus tehdään hoitoon pääsyn turvaamiseksi 1.5.2011 voimaan tulleen lainsäädännön (Terveydenhuoltolaki 1326/30.12.2010) edellyttämässä määräajassa. Jononpurkusopimuksella pyritään sisätautien ja keuhkosairauksien poliklinikan hoitojonojen tehokkaaseen purkamiseen ja turvaamaan hoitotakuun toteutuminen. Sopimus on voimassa 16.1.2023- 30.6.2024 välisen ajan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus hyväksyy liitteenä olevan paikallisen virka- ja työehtosopimuksen koskien hoitotakuun toteutumista sisätautien ja keuhkosairauksien poliklinikalla. 

Päätös

Hyväksyi.