Aluehallitus, kokous 16.1.2023

§ 19 Paikallinen sopimus alaikäisten potilaiden käynnissä olevien oikomishoitojen turvaamiseksi suun terveydenhuollossa / Juko

KHVADno-2023-157

Valmistelija

  • Soili Vesterinen, henkilöstöjohtaja, soili.vesterinen@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialue sekä Juko ry ovat tehneet kunnallisen pääsopimuksen 13 §:n perusteella liitteenä olevan paikallisen virka- ja työehtosopimuksen. Kyseessä on paikallinen virka- ja työehtosopimus alaikäisten potilaiden käynnissä olevien oikomishoitojen turvaamiseksi suun terveydenhuollossa. Sopimus on tehty alle 18-vuotiaiden potilaiden käynnissä olevien, hoitosuunnitelman mukaisten hampaiston oikomishoitojen turvaamiseksi ja purentavirheiden hoidon tarpeen seulontoihin. Tällä sopimuksella pyritään mahdollistamaan jo käynnistettyjen oikomishoitojen jatkuvuus ja potilasturvallisuus tilanteissa, joissa aikojen saatavuus on heikentynyt. Samoin pyritään turvaamaan oikea-aikainen hoidon aloitus seulontojen saatavuutta helpottamalla. Sopimus on voimassa 16.1.2023- 30.6.2024 välisen ajan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus hyväksyy liitteenä olevan paikallisen virka- ja työehtosopimuksen alaikäisten potilaiden käynnissä olevien oikomishoitojen turvaamiseksi suun terveydenhuollossa.

Päätös

Hyväksyi.