Aluehallitus, kokous 28.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 178 Järjestämisen tuen yksikön virkojen perustaminen

KHVADno-2022-395

Valmistelija

  • Soili Vesterinen, soili.vesterinen@kainuu.fi

Perustelut

Aluevaltuusto on kokouksessaan 29.6.2022 hyväksynyt hyvinvointialueen toiminnan käynnistävän organisaatiorakenteen ja lisännyt henkilöstöorganisaatiota koskevat määräykset hallintosääntöön. Organisaatiossa on viisi toimialuetta, jotka ovat terveyden ja sairaanhoidon palvelut, akuuttihoidon ja pelastuksen palvelut, sosiaali- ja perhepalvelut, ikäihmisten palvelut sekä tuotannon hallinto ja tukipalvelut. Lisäksi järjestämisen osalta on järjestämisen tuen yksikkö, joka yhteensovittaa, ohjaa ja valvoo sote- ja pelastuspalvelujen järjestämistä sekä palvelujen tuottamista Kainuun hyvinvointialueen asukkaille

Kainuun hyvinvointialue perustaa siirtyviä viranhaltijoita varten hyvinvointialueen toiminnan kannalta tarpeelliset virat, joissa käytetään julkista valtaa.

Järjestämisen tuen yksikön toiminnan järjestäytymiseksi tulee perustaa seuraavat virat. 

Virat ja niiden kelpoisuudet ovat:

Johtajaylilääkäri, 1 virka, viran kelpoisuusehto: terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus ja lupa toimia lääkärin tehtävissä ja erikoislääkärin pätevyys jollakin erikoisalalla sekä riittävä kokemus ylilääkäritasoinen johtamiskokemus, näyttöä terveyspalveluiden kehittämisestä.

Hoitotyön johtaja, 1 virka, viran kelpoisuusehto: terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus ja terveystieteiden ylempi korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi korkeakoulututkinto sekä lisäksi kokemus hallintotehtävistä ja perehtyneisyys tutkimukseen ja hoitotyön osaamisen kehittämiseen.

Pelastusjohtaja, 1 virka, viran kelpoisuusehto: Valtioneuvoston asetus pelastustoimesta 6 §.

Lakimies, 1 virka, viran kelpoisuusehto: oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto ja tarvittavaa juridista kokemusta hankinnoista ja/tai sosiaali- ja terveydenhuollon sisältöjuridiikasta.

Asiakkuusjohtaja, 1 virka, viran kelpoisuusehto: ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä johtamiskokemus.

Laatujohtaja, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alalta sekä erikseen hankittu koulutus laatujärjestelmistä ja laadunohjauksesta.

Sisäinen tarkastaja, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva korkeakoulututkinto tai tätä vastaava aikaisempi tutkinto ja riittävä kokemus taloushallinnon, tilintarkastuksen ja/tai sisäisen tarkastuksen tehtävistä.

Kehittämisjohtaja, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus organisaation ja toiminnan kehittämisestä sekä perehtyneisyys johtamiseen.

Viestintäjohtaja, 1 virka, viran kelpoisuusehto: ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä kokemus viestintätehtävistä ja riittävä perehtyneisyys johtamiseen.

Terveyden edistämisen erikoissuunnittelija, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys terveyden edistämiseen.

Asiakasohjaaja, 14 virkaa, viran kelpoisuusehto: Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015, 8§) mukainen laillistus tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus ja soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi näihin rinnastettava opistotason tutkinto sekä alan tuntemus.

Palveluesihenkilö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015, 8§) mukainen laillistus tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen laillistus ja ylempi korkeakoulututkinto tai aikaisempi hyväksytty osastonhoitajan pätevyys sekä riittävä perehtyneisyys johtamiseen.

Palveluyksikköpäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä riittävä perehtyneisyys johtamiseen.

Viran kelpoisuusehdot ovat vähimmäisvaatimus, jotka viranhakijan tulee täyttää, jotta hänet voidaan ottaa hakuprosessissa huomioon. Täydentäviä hakijalta edellytettäviä ominaisuuksia lisätään viranhakuilmoituksiin. 

Hallintosäännön mukaan viran perustamisesta päättää aluehallitus. 

Asia on käsitelty yt-toimikunnassa 23.11.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää:

- perustaa esittelytekstissä esitetyt virat
- vahvistaa viroille esittelytekstin mukaiset kelpoisuusehdot

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyi.