Aluehallitus, kokous 28.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 181 Tuotannon hallinto- ja tukipalvelut -toimialueen virkojen perustaminen

KHVADno-2022-395

Valmistelija

  • Soili Vesterinen, soili.vesterinen@kainuu.fi

Perustelut

Aluevaltuusto on kokouksessaan 29.6.2022 hyväksynyt hyvinvointialueen toiminnan käynnistävän organisaatiorakenteen ja lisännyt henkilöstöorganisaatiota koskevat määräykset hallintosääntöön. Organisaatiossa on viisi toimialuetta, jotka ovat terveyden ja sairaanhoidon palvelut, akuuttihoidon ja pelastuksen palvelut, sosiaali- ja perhepalvelut, ikäihmisten palvelut sekä tuotannon hallinto ja tukipalvelut.

Tuotannon hallinto- ja tukipalvelut -toimialue jakautuu seuraavasti:

Tuotannon hallinto- ja tukipalvelut 

- hallintopalvelut

- tukipalvelut

Kainuun hyvinvointialue perustaa siirtyviä viranhaltijoita varten hyvinvointialueen toiminnan kannalta tarpeelliset virat, joissa käytetään julkista valtaa.

Tuotannon hallinto- ja tukipalvelujen toimialueen toiminnan järjestäytymiseksi tulee perustaa seuraavat virat. 

Virat ja niiden kelpoisuudet ovat:

Asianhallintapäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä asiakirjahallinnon ja arkistotoimen ammattitutkinto (tai vanha arkistonhoitotutkinto) ja lisäksi riittävä työkokemus asiakirjahallinnosta sekä tietosuojasta.

Potilasasiamies, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä työkokemus alan tehtävistä.

Sosiaaliasiamies, 1 virka, viran kelpoisuusehto: sosiaalityöntekijä tai henkilö, jolla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus (812/2000, 24 a §).

Neuvottelupäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Koulutuspäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus osaamisen johtamisesta.

Palvelussuhdepäällikkö, 1 virka: viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus henkilöstöhallinnon tehtävistä sekä riittävä perehtyneisyys johtamiseen.

Rekrytointipäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alan tehtävistä sekä perehtyneisyys johtamiseen.

Työhyvinvointipäällikkö 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alan tehtävistä.

Turvallisuuspäällikkö 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alan työtehtävistä sekä perehtyneisyys johtamiseen.

Pääkirjanpitäjä, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alan tehtävistä.

Talouspäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus vaativista taloushallinnon tehtävistä.

Palveluesihenkilö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva korkeakoulututkinto tai suurtalousesimiehen tutkinto, riittävä kokemusta alan tehtävistä ja hygieniapassi.

Kiinteistöpäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva tekninen korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alan työtehtävistä sekä johtamisesta.

Rakennusmestari, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistoasteen tutkinto ja riittävä kokemus alan tehtävistä.

Järjestelmäpäällikkö, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotason tutkinto ja riittävä kokemus alan tehtävistä.

Hallintolakimies, 1 virka, viran kelpoisuusehto: oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alan työtehtävistä.

Hallintosihteeri, 1 virka, viran kelpoisuusehto: soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä kokemus alan tehtävistä. 

Viran kelpoisuusehdot ovat vähimmäisvaatimus, jotka viranhakijan tulee täyttää, jotta hänet voidaan ottaa hakuprosessissa huomioon. Täydentäviä hakijalta edellytettäviä ominaisuuksia lisätään viranhakuilmoituksiin. 

Hallintosäännön mukaan viran perustamisesta päättää aluehallitus. 

Asia on käsitelty yt-toimikunnassa 23.11.2022.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää:

- perustaa esittelytekstissä esitetyt virat
- vahvistaa viroille esittelytekstin mukaiset kelpoisuusehdot

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyi.

Merkittiin tauko klo 11:23-12:06.