Aluehallitus, kokous 14.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Lisäresurssien rekrytointi hyvinvointialueen valmisteluun

KHVADno-2022-186

Valmistelija

  • Timo Korhonen, valmistelujohtaja, timo.v.korhonen@kainuu.fi

Perustelut

Aluehallitus on kokouksessaan 23.5.2022 nostanut esille vakavan huolen hyvinvointialueen kapeasta valmisteluhenkilöstön määrästä, jota korostaa vaikeudet saada eri syistä Kainuun soten puolelta riittävästi valmisteluhenkilöstöä. Aluehallitus esitti mahdollisuutta hakea henkilöstöä kokonaan avoimen haun kautta. Erityisesti haaste on saada toimeenpanolain 10 §:n määrittelemien tehtävien valmisteluun juridista osaamista ja sihteeripalveluita hyvinvointialueen käynnistyvän hallinnon toiminnan varmistamiseen. Myös laajasti soten ja Kainuun pelastuslaitoksen hallintohenkilöstö tarvitaan tiiviisti mukaan rakentamaan kaikkien tulevaa uutta työnantajaa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Eija Tolonen, vt. hyvinvointialuejohtaja, eija.tolonen@kainuu.fi

Aluehallitus antaa vt. hyvinvointialuejohtajalle ja valmistelukanslialle valtuudet käynnistää kolmen valmisteluassistentin sisäisen ja ulkoisen rekrytoinnin hyvinvointialuevalmistelun etenemisen varmistamiseksi. Tehtävät täytetään määräaikaisesti 31.12.2022 saakka. 

Muutettu päätösehdotus: 

Aluehallitus antaa vt. hyvinvointialuejohtajalle ja valmistelukanslialle valtuudet käynnistää kolmen valmisteluassistentin sisäisen ja ulkoisen rekrytoinnin hyvinvointialuevalmistelun etenemisen varmistamiseksi. Lisäksi aluehallitus antaa vt. hyvinvointialuejohtajalle ja valmistelukanslialle valtuudet 3 - 5 vastuuvalmistelijan sisäiseen ja tarvittaessa ulkoiseen rekrytointiin budjetin puitteissa.

Päätös

Hyväksyi. 

Tämän asian käsittelyn jälkeen kokouksesta poistui Johanna Sorri / etänä.