Aluevaltuusto, kokous 21.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Kainuun hyvinvointialueen organisaatio

KHVADno-2022-208

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marjo Huovinen-Tervo, hallintoylihoitaja, marjo.huovinen-tervo@kainuu.fi
Virpi Korhonen, laatupäällikkö, virpi.i.korhonen@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen organisoinnin ja johtamisjärjestelmän syventäminen jatkuu ennakkoon sovitun mukaisesti ja päätöksenteko etenee 29.6.2022 aluevaltuustossa hyväksytyn hallintosäännön mukaisesti.

Ko. asiakokonaisuutta on viimeksi käyty lävitse yhteistyötoimikunnassa 3.11.2022 ja 9.11.2022. Organisoitumista ja johtamisjärjestelmän kokonaisuutta on käsitelty aluehallituksessa viimeksi 10.10.2022 ja täydennetty useissa eri työpajoissa, jota myötä johtamisjärjestelmä ja järjestämisen tukikokonaisuus on täydentynyt.

Hyväksyessään 29.6.2022 § 66 Kainuun hyvinvointialueen organisaatiorakenteen aluevaltuusto myös linjasi organisaatiorakenteen jatkotyöstämistä vaativat kokonaisuudet, joista yksi oli järjestämisen tuen organisointi ja toinen jatkotyöstämistä vaativa asia oli kaikenikäisten palveluohjaus.

Johtamisjärjestelmän ja järjestämisen tuen organisointi on toteutettu aluevaltuuston 29.6.2022 hyväksymän linjauksen ja hallintosäännön mukaisesti. Tämän vuoksi nämä esitetään tiedoksi aluehallitukselle ja aluevaltuustolle lukuun ottamatta ikäihmisten palveluohjausta ja ostopalvelujen toimintoja.

Organisaatiorakenteen jatkotyöstämisen aikana on vahvistunut, että ikäihmisten palvelujen toimialueelta palveluohjaus ja ostopalvelujen toiminnot on järkevää siirtää järjestämisen tukeen. Perusteluna on, että palveluohjaus ja ostopalvelut -vastuualueella on kehitetty asiakasohjauksen toimintamalli, järjestetty tarpeen mukaiset palvelut asiakkaille sekä kehitetty valvontakäytäntöjä, joita on tarkoituksenmukaista kehittää edelleen osana järjestämisen tuen toiminoja. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön 4.luvun 20 § on määritelty järjestämisen tukeen kuuluvat toiminnot, joita ovat mm. palvelujen ohjaus, suunnittelu, seuranta sekä valvonta. Tästä aluehallituksen tulee tehdä erillispäätös aluevaltuuston hyväksyttäväksi.

Asia on käsitelty yt-toimikunnassa 9.11.2022.

Ehdotus

Esittelijä

Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus merkitsee:

- liitteen mukaisen johtamisjärjestelmän ja järjestämisen tuen organisoinnin tiedoksi ja esittää tämän kokonaisuuden tiedoksi aluevaltuustolle ja
- hyväksyy ikäihmisten palvelujen toimialueelta palveluohjauksen ja ostopalvelujen toiminnon, vastuualueen siirron järjestämisen tukeen ja esittää tämän hyväksymistä aluevaltuustolle.

Päätös

Hyvinvointialuejohtajan täydennetty päätösehdotus:

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa. 

Päätös:

Hyväksyi. 

 

Hallintoylihoitaja Marjo Huovinen-Tervo esitteli asiaa ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

Merkittiin tauko klo 12:30-13.10.

 

 

Valmistelija

  • Marjo Huovinen-Tervo, hallintoylihoitaja, marjo.huovinen-tervo@kainuu.fi
  • Virpi Korhonen, laatupäällikkö, virpi.i.korhonen@kainuu.fi

Ehdotus

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että valtuusto:

  • merkitsee tiedoksi liitteen mukaisen johtamisjärjestelmän ja järjestämisen tuen organisoinnin 
  • hyväksyy ikäihmisten palvelujen toimialueelta palveluohjauksen ja ostopalvelujen toiminnon, vastuualueen siirron järjestämisen tukeen

Päätös

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti aluehallituksen ehdotuksen.

Tämän pykälän aikana kokouksesta poistuivat Sakari Seppänen klo 14.27 ja Raimo Piirainen  klo 14.15. Raimo Piiraisen varajäsen Susanna Kinnula saapui klo 14.16. Teuvo Hatva oli poissa kokouksesta  klo 13.57 - 14.26. 

Tämän pykälän käsittelyn jälkeen pidettin tauko klo 14.26 - 14.55.