Aluehallitus, kokous 15.1.2024

§ 7 Kehitysohjelmatyön poliittisen seuranta- ja koordinaatioryhmän asettaminen

KHVADno-2023-2892

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Timo Halonen, toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut, timo.halonen@kainuu.fi

Perustelut

Talousarvioesityksen yhteydessä aluehallitus on päättänyt käynnistää kuusi kehitysohjelmaa. Kehitysohjelmat valmistellaan viranhaltijoiden toimesta maaliskuun 2024 loppuun mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

Timo Halonen, toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut, timo.halonen@kainuu.fi

Aluehallitus päättää asettaa kehitysohjelmatyölle poliittisen seuranta- ja koordinaatioryhmän ja nimeää työryhmän jäsenet.

Päätös

Aluehallitus valitsi kehitysohjelmatyön poliittisen seuranta- ja koordinaatioryhmän puheenjohtajaksi Merja Kyllösen ja jäseniksi Tea Heikkisen, Harri Peltolan, Markku Oikarisen ja Airi Mäkisen sekä varapuheenjohtajaksi Tea Heikkisen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 15.20.

Valmistelija

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Perustelut

Kehitysohjelmia valmisteleva aluehallituksen alainen seuranta- ja koordinaatioryhmä on pitänyt ensimmäisen kokouksen 4.1.2024. Kokouksessa käsiteltiin ryhmän toimeksianto ja tarkennettiin kehitysohjelman suhde järjestämissuunnitelman eri toteutuksen vaiheisiin. Kokouksessa todettiin kehitysohjelmien aikataulu, osa-alueet sekä eri toimijoiden roolit ja vastuut. Keskeinen keskustelu käytiin kehitysohjelmien osa-alueiden sisällöistä ja kohdisteista. Tavoitteena on valmistelussa tuottaa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, jotka eivät vielä sisälly talousarviovalmisteluun ja joilla saavutetaan noin 2 miljoonaa euroa pienempi alijäämä vuodelle 2024. Lisäksi päätettiin tuottaa viestintäsuunnitelma, jonka osana valmistellaan henkilöstön ja kansalaisten riittävä tiedonsaanti ja osallisuus kehitysohjelmien valmisteluun.

Kehitysohjelmien työsuunnitelma sisältää viitteellisen tason aikataulun ja asian käsittelyn sekä informoinnin eri toimielimissä. Käsittelyaikataulusta laaditaan erillinen kalenteri eri toimijoiden käyttöön.Toimielinten informoinnin osalta työsuunnitelmaa tullaan tarkentamaan valmistelun edetessä. Tavoiteaikatauluna on se, että hyvinvointialuejohtajan ehdotus voidaan käsitellä aluehallituksen iltakoulussa 15.4.2024, varsinaisessa aluehallituksen päätöskokouksessa 22.4.2024 ja aluevaltuustossa 29.4.2024 niiltä osin, missä edellytetään aluevaltuuston toimivaltaa esimerkiksi negatiivisen lisätalousarvion muodossa.

Oheismateriaali: Seuranta- ja koordinaatioryhmän työsuunnitelma

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus merkitsee seuranta- ja koordinaatioryhmän työsuunnitelman tiedoksi.

Päätös

Hyväksyi.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.