Aluevaltuusto, kokous 18.12.2023

§ 74 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

KHVADno-2023-5289

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Miia Pussinen, sisäinen tarkastaja, miia.pussinen@kainuu.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 22 §:n mukaan aluevaltuuston tulee päättää sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista.

Sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat osa hyvinvointialueen johtamisjärjestelmää sekä johtamisen välineitä. Niiden tavoitteena on edistää hyvää hallintoa ja laadukasta johtamista, uhkien ennaltaehkäisyä ja hallintaa, mahdollisuuksien ja vahvuuksien hyödyntämistä sekä toiminnan jatkuvaa kehittämistä ja tuloksellisuutta.

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet koskevat kaikkia Kainuun hyvinvointialuekonsernin toimielimiä, johtoa ja esihenkilöitä sekä kaikkea hyvinvointialuekonsernin toimintaa, josta hyvinvointialue vastaa omistuksen, ohjaus- ja valvontavastuun sekä muiden velvoitteiden myötä.

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet ohjaavat aluehallitusta sen huolehtiessa hyvinvointialueesta annetun lain 43 §:n velvoittamana hyvinvointialueen sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnan järjestämisestä.

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet on käsitelty Kainuun hyvinvointialueen riskienhallinnan ohjausryhmässä.

Ehdotus

Esittelijä

Timo Halonen, toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut, timo.halonen@kainuu.fi

Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto hyväksyy sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet noudatettavaksi Kainuun hyvinvointialuekonsernissa.

 

 

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Miia Pussinen, sisäinen tarkastaja, miia.pussinen@kainuu.fi

Ehdotus

Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto hyväksyy sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet noudatettavaksi Kainuun hyvinvointialuekonsernissa.

Päätös

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.