Aluehallitus, kokous 24.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 LISÄPYKÄLÄ: Kainuun hyvinvointialueen allekirjoitusoikeudet (lisäpykälä)

KHVADno-2022-91

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön 20 §:n mukaan Hyvinvointialuejohtaja vastaa hyvinvointialueen toiminnasta sekä johtaa ja kehittää toimintaa aluehallituksen alaisuudessa.

Hyvinvointialuejohtajan tehtäviin kuuluvat mm. vastata toiminnan tehokkuudesta ja taloudellisuudesta, vastata, että henkilöstön toimivalta ja vastuut on asianmukaisesti järjestetty sekä määrätä henkilöstön hankintavaltuudet talousarvion rajoissa.

Jokainen maksutapahtumaa todentava tosite on varustettava asiatarkastus-, hyväksymis- ja tilimerkinnöillä. Laskun, tilauksen ja toimituksen tulee vastata toisiaan. Laskun tulee täyttää kirjanpito- ja arvonlisäverolain vaatimukset.

Kainuun hyvinvointialueen viranhaltijaorganisaatiota kokonaisuudessaan ja hallintosääntöä täydentäviä ohjeita ei ole vielä olemassa, mutta hyvinvointialueen valmistelutoimintaan liittyvien laskujen ja tositteiden käsittely on turvattava. Kainuun hyvinvointialueen laskujen/tositteiden hyväksyjiksi nimetyt henkilöt ovat vastuussa talousarvion sitovuuden noudattamisesta sekä toiminnan sopeuttamisesta varattuihin määrärahoihin ja talousarvion toteutumisen seurannasta.

Kainuun hyvinvointialueen puolesta tehtävät sopimukset, sitoumukset sekä kirjelmät, ellei aluehallitus ole toisin päättänyt, allekirjoittaa hyvinvointialuejohtaja tai hänen määräämänsä henkilö.

Laskujen yleishyväksymisoikeus myönnetään talousjohtaja Eija Immoselle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heikki Huotari, Aluehallituksen puheenjohtaja, huot.heik@gmail.com

Aluehallitus nimeää Kainuun hyvinvointialueen va. hyvinvointialuejohtajan Kainuun hyvinvointialueen laskujen/tositteiden hyväksyjäksi ja valtuuttaa edelleen va. hyvinvointialuejohtajan nimeämään muut henkilöt, joilla on oikeus hyväksyä Kainuun hyvinvointialueen laskuja/tositteita.

Kainuun hyvinvointialueen puolesta tehtävät sopimukset, sitoumukset sekä kirjelmät, ellei aluehallitus ole toisin päättänyt, allekirjoittaa hyvinvointialuejohtaja tai hänen määräämänsä henkilö.

Päätös

Hyväksyi tarkennuksella, että nimeäminen ja valtuutus koskevat vt. hyvinvointialuejohtajaa.

Aluehallitus ei voi nimetä laskujen yleishyväksymisoikeutta soten talousjohtaja Eija Immoselle, koska ks. henkilö ei ole Kainuun hyvinvointialueen palveluksessa.

*******************************

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 15.34.