Aluehallitus, kokous 24.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Vt. hyvinvointialuejohtajan sijaisen määrääminen

KHVADno-2022-48

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön 20 §:n mukaan aluehallitus määrää hva-johtajan sijaisen, joka hoitaa hva-johtajan tehtäviä, kun hva-johtaja on poissa tai esteellinen. Tätä samaa sijaisuusmenettelyä on välttämätöntä noudattaa myös vt. hyvinvointialuejohtajan osalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heikki Huotari, Aluehallituksen puheenjohtaja, huot.heik@gmail.com

Kainuun hyvinvointialueella kokoaikaisessa virkasuhteessa on ainoastaan valmistelujohtaja. Kainuun hyvinvointialue, valmistelutoimielin (pöytäkirja 3.9.2021 § 7) on päättänyt valmistelujohtajan määräaikaisen viranhoidon kestoksi enintään 31.12.2022 asti tai kunnes Kainuun aluevaltuuston valitsema Kainuun hyvinvointialuejohtaja on valittu ja aloittaa tehtävässään.

Valmistelun sujuvan jatkon varmistamiseksi luontevinta on, että valmistelujohtaja toimii vt. hyvinvointialuejohtajan sijaisena.

Aluehallitus päättää määrätä valmistelujohtaja Timo Korhosen toimimaan vt. hyvinvointialuejohtajan sijaisena, kunnes hyvinvointialuejohtajan virka täytetään ja valittu viranhaltija ryhtyy hoitamaan virkaan kuuluvia tehtäviä. Valmistelujohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus aluehallituksen kokouksissa.

Päätös

Hyväksyi.

*********************************

Timo Korhonen poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi palvelussuhdejäävinä.

Tämän jälkeen pidettiin tauko klo 13:43 - 14:04.

Esteellisyys

  • Timo Korhonen