Aluevaltuusto, kokous 31.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Arviointikertomus 2021

KHVADno-2022-149

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on arvioida, ovatko aluevaltuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet hyvinvointialueella ja hyvinvointialuekonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla sekä arvioida talouden tasapainotuksen toteutumista tilikaudella sekä taloussuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden ja toimenpiteiden riittävyyttä talouden tasapainotuksen kannalta.

Lain mukaan tarkastuslautakunta antaa aluevaltuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään aluevaltuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Aluehallitus antaa aluevaltuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Arviointikertomuksen luonnos jaetaan esityslistan liitteenä. Arviointikertomuksen luonnos käsitellään, hyväksytään mahdollisine muutoksineen ja allekirjoitetaan tässä kokouksessa.

Allekirjoitettu arviointikertomus lisätään tämän asian liitteeksi pöytäkirjaan.

Ehdotus

Esittelijä

Pertti Granqvist, vpj., pertti.granqvist@outlook.com

Tarkastuslautakunta hyväksyy arviointikertomuksen 2021 ja lähettää sen aluevaltuustolle tiedoksi sekä esittää, että aluevaltuusto lähettää arviointikertomuksen aluehallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten ja - velvoittaa aluehallituksen tuomaan aluevaltuuston syyskokoukseen lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta tässä kokouksessa. 

Päätös

Hyväksyi.

Perustelut

Tarkastuslautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 18.5.2022 § 12 arviointikertomuksen 2021 ja lähettänyt sen aluevaltuustolle tiedoksi. 

Tarkastuslautakunta esittää, että aluevaltuusto lähettää arviointikertomuksen aluehallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten ja velvoittaa aluehallituksen tuomaan aluevaltuuston syyskokoukseen lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Ehdotus

Aluevaltuusto merkitsee arviointikertomuksen 2021 tiedoksi ja lähettää arviointikertomuksen aluehallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten ja velvoittaa aluehallituksen tuomaan aluevaltuuston syyskokoukseen lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Päätös

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti tarkastuslautakunnan ehdotuksen. 

Valmistelija

Miia Pussinen, sisäinen tarkastaja, miia.pussinen@kainuu.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on arvioida, ovatko  aluevaltuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet hyvinvointialueella ja hyvinvointialuekonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla sekä arvioida talouden tasapainotuksen toteutumista tilikaudella sekä taloussuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden ja toimenpiteiden riittävyyttä talouden tasapainotuksen kannalta. 

Lain mukaan tarkastuslautakunta antaa aluevaltuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään aluevaltuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Aluehalllitus antaa aluevaltuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta. 

Tarkastuslautakunta on kokouksessaan 18.5.2022 §12 hyväksynyt arviointikertomuksen vuodelta 2021. Aluevaltuusto on kokouksessaan 6.6.2022 merkinnyt arviointikertomuksen tiedoksi ja lähettänyt sen aluehallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten sekä velvoittanut aluehallituksen tuomaan aluevaltuuston syyskokoukseen lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

 

Ehdotus

Aluehallitus merkitsee lausunnon tiedoksi ja toimittaa sen aluevaltuustolle. 

Hyvinvointialuejohtajan muutettu päätösehdotus:

Aluehallitus päättää antaa oheisen lausunnon ja toimittaa sen aluevaltuustolle tiedoksi. 

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Miia Pussinen, sisäinen tarkastaja, miia.pussinen@kainuu.fi

Perustelut

Aluehallitus on kokouksessaan 24.10. § 141 käsitellyt lausuntoa arviointikertomuksen vuoden 2021 havainnoista ja toimittanut sen aluevaltuustolle tiedoksi.

Ehdotus

Aluevaltuusto merkitsee arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin ja esityksiin annetun lausunnon tiedoksi. 

Päätös

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti aluehallituksen ehdotuksen. 

Tämän pykälän jälkeen kokouksesta poistui Jukka Lindberg / etänä klo 12:08.

Merkittiin tauko klo 12:08-13.00.