Aluehallitus, kokous 24.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 141 Vastaus tarkastuslautakunnan v. 2021 arviointikertomuksen havaintoihin

KHVADno-2022-149

Valmistelija

  • Miia Pussinen, sisäinen tarkastaja, miia.pussinen@kainuu.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on arvioida, ovatko  aluevaltuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet hyvinvointialueella ja hyvinvointialuekonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla sekä arvioida talouden tasapainotuksen toteutumista tilikaudella sekä taloussuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden ja toimenpiteiden riittävyyttä talouden tasapainotuksen kannalta. 

Lain mukaan tarkastuslautakunta antaa aluevaltuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään aluevaltuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Aluehalllitus antaa aluevaltuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta. 

Tarkastuslautakunta on kokouksessaan 18.5.2022 §12 hyväksynyt arviointikertomuksen vuodelta 2021. Aluevaltuusto on kokouksessaan 6.6.2022 merkinnyt arviointikertomuksen tiedoksi ja lähettänyt sen aluehallitukselle tarvittavia toimenpiteitä varten sekä velvoittanut aluehallituksen tuomaan aluevaltuuston syyskokoukseen lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

 

Ehdotus

Aluehallitus merkitsee lausunnon tiedoksi ja toimittaa sen aluevaltuustolle. 

Hyvinvointialuejohtajan muutettu päätösehdotus:

Aluehallitus päättää antaa oheisen lausunnon ja toimittaa sen aluevaltuustolle tiedoksi. 

Päätös

Hyväksyi.