Aluehallitus, kokous 10.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 133 Lausunnot

KHVADno-2022-343

Valmistelija

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialue on saanut vastattavakseen lausuntopyyntöjä nopealla varoitusajalla eduskunnan valiokunnista ja jaostoista. Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston lausuntopyyntö koskee HE 154/2022 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2023. Tämän lausunnon erityisnäkökulmina hyvinvointialueiden rahoitustilanne ja -näkymät vuodelle 2023 sekä henkilöstön riittävyys. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on samoin pyytänyt lausuntoa valtion 2023 talousarviosta pääluokka 33 /STM:n hallinnonalan osalta. Molempien lausuntojen jättöaika on ollut ennen aluehallituksen kokousta.

Valtion talousarviota koskevien lausuntopyyntöjen lisäksi hyvinvointialue on saanut lausuttavakseen hyvinvointialueiden rahoituslain muutosta koskevan hallituksen esityksen. Tämän lausunnon jättöaika on 12.10.2022.

Hyvinvointialueen hallintosäännön 10§ mukaan aluehallitus antaa koko hyvinvointialuetta koskevat lausunnot. Tässä tapauksessa lausuntojen antamisen aikataulu on ollut kiireinen, joten aluehallitusken ei ole ollut mahdollista antaa lausuntoa ennen lausuntoajan umpeutumista. Näin ollen hyvinvointialueen johtaja on antanut tarvittavat lausunnot pyydetyssä ajassa. Ainoastaan hyvinvointialueiden rahoituslain mukainen lausunto voidaan käsitellä aluehallituksessa ennen lausunnon jättämistä.

Liitteenä 2 kpl annettua lausuntoa eduskunnan valiokunnille valtion talousarviosta sekä 1 kpl lausuntoja rahoituslain muutoksesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää:

  1. hyväksyä jo annetut lausunnot,
  2. hyväksyä 12.10.2022 rahoituslain muutoksesta annettavan lausunnon, sekä
  3. valtuuttaa hyvinvointialueen johtajan tekemään annettavaan rahoituslain lausuntoon tarvittavat täydennykset

Päätös

Hyväksyi.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 14:06.