Aluehallitus, kokous 10.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 130 Kainuun hyvinvointialueen pankkipalvelut

KHVADno-2022-300

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eija Immonen, talousjohtaja, eija.h.immonen@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen (Y-tunnus 3221331-8) väliaikaisen valmistelutoimielimen 3.9.2021 § 11 päätöksellä on annettu väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsenelle Eija Immoselle valtuutus avata asiakkuus ja tarvittavat määräaikaiset sopimukset enintään 31.12.2023 saakka Kainuun hyvinvointialuetta varten Danske Bank Oyj:öön. 

Siirtymässä hyvinvointialueelle tulee turvata raha- ja maksuliikenteen ja muiden pankkipalveluiden katkeamaton toiminta, kun hyvinvointialue aloittaa varsinaisen toimintansa 1.1.2023. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ja Kainuun pelastuslaitoksen pankkitilit tulee siirtyä hyvinvointialueelle, koska esim. vuoden 2022 asiakasmaksuja ohjautuu vielä näille tileille ainakin vuoden 2023 aikana. Nämä tilit eivät kuitenkaan ole sellaisia, joita käytettäisiin varsinaisesti hyvinvointialueen maksuliikenteessä.

Hyvinvointialueen tulee avata asiakkuudet ja pankkitilit tässä vaiheessa pankkeihin, joissa kuntayhtymällä ja pelastuslaitoksella on tilit. Pankit, luovuttavat organisaatiot ja hyvinvointialue pystyvät neuvottelemaan, suunnittelemaan ja turvaamaan muutostilanteen, kun asiakkuudet ovat voimassa. Lisäksi hyvinvointialueen maksuliikennejärjestelmät ja -yhteydet tulee saada tuotantokäyttöön hyvissä ajoin ennen vuoden vaihdetta.

Hyvinvointialue kilpailuttaa erikseen rahahuolto- ja maksuliikepalvelut. Tässä vaiheessa on tarkoituksenmukaista antaa pankkitileihin laajat käyttövaltuudet hyvinvointialuejohtajalle, jatkossa lisäksi 2-3 viranhaltijalle.

Ehdotus

Esittelijä

Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää

  1. avata asiakkuudet ja pankkitilit pankkeihin Pohjolan Osuuspankki/Op-ryhmä, Danske Bank Oyj (8 uutta tiliä toistaiseksi voimaan jäävän tilin FI30 8189 9710 0370 59 lisäksi) ja Nordea Bank Oyj;
  2. valtuuttaa hyvinvointialuejohtajan Jukka Lindbergin tai hänen määräämänsä avaamaan pankkitilit ja tekemään tarvittavat maksuliikesopimukset kohdassa 1 mainittujen pankkien kanssa;
  3. antaa pankkitileihin laajat käyttöoikeudet hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindbergille;
  4. siirtää hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindbergille päätösvallan määrätä maksuliikenteen ja muiden pankkiasioiden hoitamisessa tarvittavat tilien käyttäjät ja heidän valtuutensa.

Päätös

Hyväksyi. 

 

Valmistelija

  • Eija Immonen, talousjohtaja, eija.h.immonen@kainuu.fi

Perustelut

Aluehallitus päätti 12.9.2022 §109

  1. avata asiakkuudet ja pankkitilit pankkeihin Pohjolan Osuuspankki/Op-​ryhmä,​ Danske Bank Oyj (8 uutta tiliä toistaiseksi voimaan jäävän tilin FI30 8189 9710 0370 59 lisäksi) ja Nordea Bank Oyj;​
  2. valtuuttaa hyvinvointialuejohtajan Jukka Lindbergin tai hänen määräämänsä avaamaan pankkitilit ja tekemään tarvittavat maksuliikesopimukset kohdassa 1 mainittujen pankkien kanssa;​
  3. antaa pankkitileihin laajat käyttöoikeudet hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindbergille;​
  4. siirtää hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindbergille päätösvallan määrätä maksuliikenteen ja muiden pankkiasioiden hoitamisessa tarvittavat tilien käyttäjät ja heidän valtuutensa.

 

Tarkennetaan edellä olevaan kohtaan 1. pankkien viralliset nimet: Kainuun Osuuspankki/OP Ryhmä (Pohjolan Osuuspankki/Op-ryhmä) ja Danske Bank A/S, Suomen sivuliike (Danske Bank Oyj).

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Tarkennetaan pankkien viralliset nimet kohtaan 1. seuraavasti: Kainuun Osuuspankki/OP Ryhmä (Pohjolan Osuuspankki/Op-ryhmä) ja Danske Bank A/S, Suomen sivuliike (Danske Bank Oyj).

Päätös

Hyväksyi.