Aluehallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 125 LISÄPYKÄLÄ: Määräaikaisen järjestämisjohtajan viran perustaminen (lisäpykälä)

KHVADno-2022-320

Valmistelija

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen valmistelu ja organisoituminen etenevät. Aluevaltuuston 29.6.2022 päätöksellä on hyväksytty Kainuun hyvinvointialueen organisoitumisen ylärakenne (järjestäminen-tuottaminen jako, ydinprosessi, oman tuotannon toimialueet ja palvelualueet).

Palvelualueiden alle tulevia palveluyksiköitä, resurssointia ja johtamista ei tuolloin määritelty. Tämä kokonaisuus päätetään aluehallituksessa 10.10.2022, jota myötä toiminnallinen organisaatio virkoineen ja pätevyysvaatimuksineen on valmis.

Merkittävämpiä muutoksia hyvinvointialueen toimintakokonaisuudessa suhteessa nykyiseen Kainuun soteen on järjestämisen ja palvelutuotannon roolien kirkastaminen ja molempien näkökulmien varmistaminen. Järjestäjän tehtäviin kuuluvat mm:

  • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen Kainuun alueella
  • varmistettava palvelujen saatavuus, jatkuvuus, turvallisuus, laatu ja asukkaiden yhdenvertaisuus
  • palvelulupaus, strategia, painopisteet, ohjaavat tavoitteet, tavoitteelliset mittarit, seuranta
  • toiminnan ohjaus ja valvonta, omavalvontaohjelma, järjestämistoiminnan itsearviointi

Järjestämisen on varmistettava osaltaan, että niin oman palvelutuotannon kuin ostettavan palvelutuotannon: 1) palvelun on oltava laadukasta, asiakaskeskeistä, turvallista ja asianmukaisesti toteutettua ja 2) omavalvontaohjelmat ja suunnitelma, vastaavat tarvetta.

Järjestämisen ja tuottamisen roolien kirkastaminen on muutoksellisesti ja toiminnallisesti merkittävä. Muutos toteutetaan nykyisen hallinnon sisältä tehtävärakennetta kehittämällä. Jotta tarvittava muutos voidaan toteuttaa joustavasti jo hyvinvointialue käynnistyessä 1.1.2023, on hyvinvointialueen organisaatioon tarpeen perustaa tässä kohdassa järjestämisjohtajan määräaikainen virka helmikuun 2023 loppuun.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus perustaa määräaikaisen järjestämisjohtajan viran alkaen 1.10.2022 kestämään 28.2.2023 saakka. Viran kelpoisuusehdot ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja tehtävän edellyttämä osaaminen ja monipuolinen kokemus. Viran kokonaispalkka on 9.200 euroa / kk ja työaika kokonaistyöaika.

Virkaan valitaan suostumuksensa perusteella tulosaluejohtaja, yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Eija Tolonen.

Päätös

Hyväksyi. 

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 13:43.