Aluehallitus, kokous 26.8.2024

§ 198 Kainuun hyvinvointialueen aluehallitukselle osoitettu kysymys / M. Kortelainen ym.

KHVADno-2024-4356

Valmistelija

  • Sallamari Saarijärvi, hallintolakimies, sallamari.saarijarvi@kainuu.fi

Perustelut

Miikka Kortelainen ym. ovat tehneet aluehallitukselle osoitettavan kysymyksen:

"Me allekirjoittaneet aluevaltuuston jäsenet esitämme seuraavat kysymykset aluehallitukselle. Katsooko aluehallitus, että aluehallituksen puheenjohtajisto on toiminut Kainuun hyvinvointialueen ja Jukka Lindbergin välisen johtajasopimuksen mukaisesti 19.6. käymässään neuvottelutilaisuudessa Jukka Lindbergin kanssa?

Katsooko aluehallitus, että aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari on menetellyt hallintosäännön mukaisesti, kun hän on toimitututtanut aluehallituksen nimissä kirjelmän ex-hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindbergille?

Katsooko aluehallitus (ja aluevaltuusto), että aluehallituksen puheenjohtajistolla on aluehallituksen ja aluevaltuuston luottamus (laki hyvinvointialueista 39 § momentti 2) jatkaa tehtävissään?"

Kysymyksen on allekirjoittanut Aavakare Eila, Alakurtti Sari, Arffman Pasi, Enroth Paavo, Granqvist Pertti, Halonen Auli, Heikkinen Matti, Heikkinen Tea, Huttu-Juntunen Terttu, Kangasharju Marjo, Karjalainen Minna, 
Kemppainen Anne, Keränen Silja, Kilpeläinen Pasi, Kilpeläinen Sami, Korhonen Hannu, Korhonen Jouko, Kortelainen Miikka, Kyllönen Jaakko, Kyllönen Merja, Kyllönen Tiina, Lämpsä Jouni, Myllylä Raili, Mäkinen Airi, Ohtonen Helena, Pihlajamaa Sami, Piirainen Raimo, Polvinen Mikko, Räisänen Aki, Seppänen Riikka, Sistonen Toivo, Suutari Hannu, Virtanen Kirsi, yhteensä 33 aluevaltuutettua.

Hallintosäännön 126 §:n mukaan vähintään neljäsosa (1/4) valtuutetuista voi tehdä aluehallitukselle kirjallisen kysymyksen hyvinvointialueen toiminnasta ja hallinnosta. Aluehallituksen on vastattava kysymykseen viimeistään aluevaltuuston kokouksessa, joka ensiksi pidetään kolmen (3) kuukauden kuluttua kysymyksen tekemisestä.

Oheismateriaali (Hallintosäännön 126 § mukainen aluehallitukselle osoitettava kysymys 21.8.2024)

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Halonen, vt. hyvinvointialuejohtaja, timo.halonen@kainuu.fi

Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Päätös

Vt. hyvinvointialuejohtajan päätösesitys:

Aluehallitus katsoo, ettei aluehallituksen ole syytä ottaa kantaa aluehallituksen puheenjohtajiston luottamukseen. Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto päättää tilapäisen valiokunnan asettamisesta aluehallituksen puheenjohtajiston luottamuksen selvittämiseksi.

Aluehallitus:

Hyväksyi

Heikki Huotari, Heli Moilanen ja Markku Oikarinen ilmoittivat esteellisyytensä ennen tämän pykälän käsittelemistä ja poistuivat kokouksesta klo 13.59. Raimo Piirainen, Markku Oikarisen henkilökohtainen varajäsen saapui kokoukseen ennen pykälän käsittelyä klo 14.01. Heikki Huotari ja Heli Moilanen saapuivat takaisin kokoukseen pykälän käsittelemisen jälkeen klo 14.09. Puheenjohtajana toimi Tea Heikkinen.

Pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa.

Esteellisyys

  • Heikki Huotari (osallisuusjäävi), Heli Moilanen (osallisuusjäävi), Markku Oikarinen (osallisuusjäävi)

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.