Tarkastuslautakunta, kokous 15.5.2023

§ 29 NordLab tilinpäätöksen 2022 hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

KHVADno-2023-1509

Perustelut

Tilintarkastaja on tarkastanut NordLab liikelaitoskuntayhtymän vuoden 2022 kirjanpidon,​ hallinnon sekä tilinpäätöksen ja antanut tilintarkastuskertomuksen.

Kuntalain (410/2015) 125 §:n 2 mom. mukaan,​ jos tilintarkastaja havaitsee,​ että NordLabin hallintoa ja taloutta on hoidettu vastoin lakia tai valtuuston päätöksiä,​ eikä virhe tai aiheutunut vahinko ole vähäinen,​ on tilintarkastuskertomuksessa tehtävä asiasta tilivelvolliseen kohdistuva muistutus.

Voimaanpanolain 41 §:n säädösten mukaisesti NordLabin liikelaitoskuntayhtymän tilinpäätöksen käsittely ja vastuuvapauden myöntäminen perustuu liikelaitoskuntayhtymän tarkastuslautakunnan valmisteluun, jonka muodollisen esityksen aluevaltuustolle tekee tarkastuslautakuntien käsittelyn jälkeen hyvinvointialueen tarkastuslautakunta.

NordLab liikelaitoskuntayhtymän tarkastuslautakunta on käsitellyt tilintarkastuskertomuksen 25.4.2023 § 7 sekä tilinpäätöksen hyväksymisen ja vastuuvapauden myöntämisen 25.4.2023 § 8. NordLabin tarkastuslautakunta laatii vielä vuoden 2022 arviointikertomuksen. 

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän tarkastuslautakunta on käsitellyt NordLab liikelaitoskuntayhtymän tilinpäätöksen hyväksymisen, vastuuvapauden myöntämisen ja tilintarkastuskertomuksen 4.5.2023 § 16.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Kettunen, pj., tuomas.kettunen@eduskunta.fi

Kainuun hyvinvointialueen tarkastuslautakunta toteaa,​ että:

  1. NordLab liikelaitoskuntayhtymä on laatinut tilinpäätöksen, jättänyt sen aluehallituksen hyväksyttäväksi, tilintarkastajan tarkastettavaksi sekä tarkastuslautakunnille arvioitavaksi,​ ovatko vuoden 2022 toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet
  2. tilintarkastaja on suorittanut hallinnon,​ kirjanpidon ja tilinpäätöksen tarkastuksen ja antanut oheisen liitteen mukaisen tilintarkastuskertomuksen
  3. tilintarkastuskertomuksessa ei ole kuntalain 125 §:n 2 mom. tarkoittamia tilivelvollisiin kohdistuvia muistutuksia,​ joten tarkastuslautakunta ei pidä tarpeellisena lausunnon pyytämistä aluehallitukselta tilintarkastuskertomuksen sisällöstä.

 

Tarkastuslautakunta lähettää vuoden 2022 tilintarkastuskertomuksen aluevaltuustolle tiedoksi.

Tarkastuslautakunta esittää,​ että aluevaltuusto:

  1. hyväksyy NordLabin vuoden 2022 tilinpäätöksen liitteineen
  2. myöntää NordLabin hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille sekä toimitusjohtajalle ja muille tilivelvollisille viranhaltijoille vastuuvapauden vuoden 2022 hallinnosta ja taloudesta.

 

Pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta kokouksessa.

Päätös

Hyväksyi.

Esteellisyys

  • Toivo Sistonen (yhteisöjäävi)

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.