Tarkastuslautakunta, kokous 21.4.2023

§ 19 Kainuun hyvinvointialueen tilinpäätös 2022

KHVADno-2023-1215

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eija Immonen, talousjohtaja, eija.h.immonen@kainuu.fi

Perustelut

Hyvinvointialueen tilikausi 2022 on kalenterivuosi 1.1. - 31.12.2022. Aluehallituksen on osaltaan käsiteltävä tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä tilintarkastuksen jälkeen saatettava tilinpäätös aluevaltuuston käsiteltäväksi. Aluevaltuuston on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä.  

Vuoden 2022 tilinpäätös on laadittu soveltuvin osin kirjanpitolautakunnan hyvinvointialue- ja kuntajaoston antaman tilinpäätösyleisohjeen mukaan. Tilinpäätökseen kuuluvat tuloslaskelma, rahoituslaskelma, tase ja niiden liitetiedot sekä toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot hyvinvointialueen tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta sekä toiminnasta. 

Kainuun hyvinvointialueen tilikauden tulos on 0 €. Tilikaudelta ei muodostu yli- eikä alijäämää.

Kainuun hyvinvointialueen tilinpäätös vuodelta 2022 on liitteenä. 

Kainuun hyvinvointialueen vuoden 2022 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen -asia on käsitelty yhteistyötoimikunnan kokouksessa 20.3.2023.

Ehdotus

Esittelijä

Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus päättää esittää aluevaltuustolle tilikauden 2022 tuloksen käsittelyä siten, että:

Tilikauden ylijäämä 0,00 euroa siirretään taseen yli-/alijäämätilille.

Aluehallitus hyväksyy ja allekirjoittaa vuoden 2022 tilinpäätöksen sekä jättää tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi ja saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen aluevaltuuston käsiteltäväksi.

Aluehallitus valtuuttaa viranhaltijat tekemään mahdolliset tarvittavat teknisluonteiset korjaukset ja tarkennukset ja tuomaan ne aluehallituksen tietoon ennen aluevaltuuston käsittelyä.

 

Päätös

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Eija Immonen, talousjohtaja, eija.h.immonen@kainuu.fi

Perustelut

Aluehallitus on kokouksessaan 27.3.2023 § 91 hyväksynyt ja allekirjoittanut Kainuun hyvinvointialueen vuoden 2022 tilinpäätöksen, jättänyt tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä saattanut tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen aluevaltuuston käsiteltäväksi.

Hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg ja talousjohtaja Eija Immonen on kutsuttuna kokoukseen esittelemään vuoden 2022 tilinpäätöstä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pertti Granqvist, vpj., pertti.granqvist@outlook.com

Tarkastuslautakunta merkitsee Kainuun hyvinvointialueen tilinpäätöksen 2022 tiedoksi.

Päätös

Hyväksyi.

Tämän jälkeen käsittelyyn otettiin § 22.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.