Aluehallitus, kokous 23.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Kainuun hyvinvointialueen yhteistoiminta- ja työsuojeluorganisaation perustaminen

KHVADno-2022-160

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueella sovelletaan lakia työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnassa ja hyvinvointialueella (449/2007).

Yhteistoimintaelimen tehtävänä on edistää työnantajan ja henkilöstön välistä yhteistoimintaa ja käsitellä hyvinvointialueen yhteistoimintalakiin kuuluvat asiat. Yhteistoiminnan tavoitteena on antaa henkilöstölle mahdollisuus yhteisymmärryksessä työnantajan kanssa osallistua hyvinvointialueella toiminnan kehittämiseen ja antaa henkilöstölle mahdollisuus vaikuttaa omaa työtään ja työyhteisöään koskevien päätösten valmisteluun sekä samalla edistää kunnan ja hyvinvointialueen palvelutuotannon tuloksellisuutta ja henkilöstön työelämän laatua.

Henkilöstön edustajat määräytyvät järjestöittäin seuraavasti: Tehy 1, Super 1, Spal 1, JHL 1, Jyty 1 ja Juko 2. Henkilöstön edustajina toimivat ammattijärjestöjen nimeävät edustajat sekä heille nimetään varajäsenet.

Kainuun hyvinvointialueen valmisteluorganisaatiossa yhteistoimintaelin toimii samalla edustuksellisena työsuojelun yhteistoimintaelimenä, jonka tehtävänä on käsitellä laissa työsuojelun valvonnasta ja työsuojeluyhteistoiminnasta sekä kunnallisen alan työsuojelun yhteistoimintasopimuksessa määritellyt asiat (laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta 44/2006). Yhteistoimintaelimeen kuuluvat työsuojeluvaltuutetut (kaikki ne, joilla on ajankäytön vapautusta ko. tehtävien hoitamiseen) sekä toimihenkilöiden työsuojeluvaltuutettu.

Järjestöjen kanssa järjestetyissä neuvotteluissa on saavutettu yhteinen näkemys yhteistoimintaelimen kokoonpanosta.

Hallitus nimeää yhteistoimintaelimeen työnantajan edustajat ja heidän varajäsenet (suluissa):

  • Hyvinvointialueen johtaja
  • Työnantajan edustajista tulosaluejohtajat tai vastaavat
  • Henkilöstöjohtaja
  • Turvallisuuspäällikkö
  • Pelastusjohtaja
  • Työhyvinvointipäällikkö
  • Kolme jäsentä hallituksen luottamushenkilöistä

 

Järjestäytyessään yhteistoimintaelin valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Asioiden esittelijänä yhteistoimintaelimen kokouksissa toimii henkilöstöjohtaja ja sihteerinä palvelussuhdepäällikkö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Eija Tolonen, vt. hyvinvointialuejohtaja, eija.tolonen@kainuu.fi

Aluehallitus päättää hyväksyä esityksen ja nimeää yhteistoimintaelimeen työnantajaedustajat ja heidän varajäsenensä. Pääsopijajärjestöt nimeävät yhteistoimintaelimeen henkilöstönedustajat ja heille varajäsenet päätöksen saatuaan. 

Päätös

Kokousasiaa ei käsitellä tässä kokouksessa.