Turvallisuusjaosto, kokous 22.2.2023

§ 11 Kainuun alueellinen riskiarvio 2022

KHVADno-2023-555

Valmistelija

  • Saku Hämäläinen, riskienhallintapäällikkö, saku.hamalainen@kaipe.fi

Perustelut

Kainuun alueellinen riskiarvio 2022 perustuu Sisäministeriön toimeksiantoon aluehallintovirastoille ja pelastuslaitoksille yhteistyössä koordinoida alueellisten riskiarvioiden laatiminen ja laaja-alainen poikkihallinnollisen työryhmän kokoaminen. (VN/13557/2022 Alueellisten riskiarvioiden laatiminen)

Kainuun alueellinen riskiarviotyön prosessi ja raportointi on toteutettu Sisäministeriön julkaisemaan Alueellisten riskiarvioiden menetelmäohjeen mukaisesti. (SM julkaisuja 2022:28)

Kainuun alueellinen riskiarviointityö on toteutettu kokoamalla asiantuntijaverkosto alueellisesti kriittisistä palvelu- ja viranomaisorganisaatioista sekä kolmannen sektorin ja sidosryhmien edustajista. Asiantuntijaverkosto on kokoontunut kahdesti yhteiseen seminaariin sekä työskennellyt tehtäväannon mukaisesti riskiteemoittain muodostetuissa asiantuntijatyöryhmissä.

Kainuun pelastuslaitos on koordinoinut tehtäväannon mukaisesti riskiarviotyön kokonaisuutta ja koonnut asiantuntijaverkoston käsittelemät riskit loppuraporttiin. Loppuraportti on tämänhetkinen asiantuntijoiden näkemys tunnistettuihin riskeihin Kainuun alueella, joita on uudelleen tarkasteltava ja päivitettävä säännöllisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Anssi Parviainen, pelastusjohtaja, anssi.parviainen@kaipe.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Hyväksyi.
_______
Asiantuntijana kuultiin riskienhallintapäällikkö Saku Hämäläistä.

Arto J Tolonen saapui klo 14.21 tämän pykälän käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.