Aluevaltuusto, kokous 6.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Tilintarkastus 2022 järjestäminen

KHVADno-2022-147

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Hyvinvointialuelain 125 - 126 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella aluevaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat. Tarkastuslautakuntaa koskien säädös on ollut voimassa 1.3.2022 alkaen.

Aluevaltuusto valitsee tarkastuslautakunnan esityksestä hallinnon ja talouden tarkastamista varten tilintarkastusyhteisön, jonka on määrättävä vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisö voidaan valita kerrallaan enintään kuuden tilikauden hallinnon ja talouden tarkastamista varten.

Asiaa esittelevät hankintalakimies Päivi Ollila ja talousjohtaja Eija Immonen.

Ehdotus

Esittelijä

Pertti Granqvist, vpj., pertti.granqvist@outlook.com

Tarkastuslautakunta kuulee asiassa viranhaltijoita ja päättää tilintarkastusyhteisön 2022 hankinnan valmisteluista. 

Puheenjohtajan muutettu päätösehdotus

Tarkastuslautakunta esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy saadun tarjouksen mukaisesti KPMG Oy Ab:n tilintarkastusyhteisöksi vuodelle 2022. Palveluhankinnan kokonaishinta jää alle hankintalain mukaisen kynnysarvon ja hankinta voidaan toteuttaa suorahankintana KPMG Oy Ab:ltä.

 

Päätös

Hyväksyi.

Katri Hokkanen oli pois kokouksesta asian käsittelyn ajan.

Perustelut

Hyvinvointialuelaissa (611/2021) on määräykset aluevaltuuston tehtävistä ja tilintarkastuksesta. 

Aluevaltuusto päättää hyvinvointialueen tilintarkastajien valitsemisesta (§ 22).

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on valmistella aluevaltuuston päätettävät hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat (§ 125). 

Aluevaltuusto valitsee hallinnon ja talouden tarkastamista varten tilintarkastusyhteisön, jonka on määrättävä vastuunalaiseksi tilintarkastajaksi JHT-tilintarkastaja (§ 126).

Tarkastuslautakunta on käsitellyt tilintarkastuksen järjestämistä vuodelle 2022 kokouksessaan 18.5.2022 § 6 ja esittää, että aluevaltuusto: 

  • hyväksyy saadun tarjouksen mukaisesti KPMG Oy Ab:n tilintarkastusyhteisöksi vuodelle 2022. Palveluhankinnan kokonaishinta jää alle hankintalain mukaisen kynnysarvon ja hankinta voidaan toteuttaa suorahankintana KPMG Oy:ltä. 

 

Ehdotus

Aluevaltuusto valitsee tilintarkastusyhteisöksi KPMG Oy Ab:n vuodelle 2022. 

Päätös

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti tarkastuslautakunnan ehdotuksen. Lisäksi keskustelun kuluessa Matti Mulari ehdotti Sami Kilpeläisen kannattamana, että saatu tarjouspyyntö lisätään pöytäkirjan liitteeksi. Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti Matti Mularin ehdotuksen.