Aluevaltuusto, kokous 17.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Henkilöstökertomus 2023

KHVADno-2024-1401

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eija Mattila, vt. henkilöstöjohtaja, eija.mattila@kainuu.fi

Perustelut

Kainuun hyvinvointialueen vuoden 2023 henkilöstökertomus täydentää vuosittaisen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen tietoja henkilöstötilanteesta. Henkilöstökertomuksessa kuvataan hyvinvointialueen strategisten tavoitteiden toteutumista. 1.1.2023 Kainuun hyvinvointialue aloitti toimintansa ja Kainuun soten henkilöstö siirtyi Kainuun hyvinvointialueen palvelukseen. Kainuun soten siirtynyt henkilöstö muodostaa valtaosan Kainuun hyvinvointialueen henkilöstöstä ja Kainuun soten henkilöstökertomuksen tietoja voidaan hyödyntää hyvinvointialueen strategisen johtamisen, ohjauksen ja kehittämisen tukena. Johtamista ja esihenkilötyötä tukemaan hyödynnettiin vuonna 2023 QWL-työhyvinvointikyselyä.

Kainuun hyvinvointialueen henkilöstön määrä henkilötyövuosina (HTV2) oli 3429,4. Edellisenä vuonna Kainuun sotessa vastaava luku oli 3362. Henkilötyövuosien kasvua selittää osalta Kainuun kunnilta ja Kainuun pelastuslaitokselta hyvinvointialueelle siirtynyt henkilöstö.

Uusien työntekijöiden rekrytointi ja henkilöstön työhyvinvoinnin tukeminen ovat avainasemassa jatkossa turvattaessa riittävät henkilöstövoimavarat hyvinvointialueelle.

Henkilöstökertomuksen sisältö käsitelty yhteistyötoimikunnan kokouksessa 12.3.2024.

Ehdotus

Esittelijä

Jukka Lindberg, hyvinvointialuejohtaja, jukka.lindberg@kainuu.fi

Aluehallitus merkitsee Kainuun hyvinvointialueen henkilöstökertomuksen 2023 tiedoksi ja lähettää sen edelleen aluevaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Hyvinvointialuejohtajan muutettu päätösehdotus:

Aluehallitus merkitsee Kainuun hyvinvointialueen henkilöstökertomuksen 2023 tiedoksi ja lähettää sen edelleen aluevaltuustolle tiedoksi.

Aluehallitus valtuuttaa viranhaltijat tekemään mahdolliset tarvittavat tekinisluonteiset korjaukset ja tarkennukset ja tuomaan ne aluehallituksen tietoon ennen aluevaltuuston käsittelyä.

Teknisluonteisina korjauksina korjataan sivulta 11 ja 17 keskenään ristiriitaiset henkilöstömäärät sekä sivulta 17 kirjoitusvirhe.

Aluehallitus:

Hyväksyi.

Valmistelija

  • Eija Mattila, vt. henkilöstöjohtaja, eija.mattila@kainuu.fi

Ehdotus

Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto merkitsee henkilöstökertomuksen 2023 tiedoksi.

Päätös

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä aluevalitusta.

Sovellettava lainkohta: Laki hyvinvointialueesta 141 §.