§ 9 Konepestävien sairaalasänkyjen hankinta yleislääketieteen osastolle

Lataa 

KHVADno-2024-415

Päätöspäivämäärä

25.1.2024

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö vastaanotto- ja poliklinikkapalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 24 §

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen esh:n osastohoidon palvelualueelle on tilattu aiemmin 10 kpl konepestäviä ScanAfia X ICU W –sairaalasänkyjä Lojer Oy:ltä hankintapäätöksen 13.12.2023 § 52 mukaisesti. 

Kainuun keskussairaalassa on ilmennyt lisätarve vastaaville sairaalasängyille potilaspaikkamäärien lisääntyessä.

Kajaanin terveyskeskussairaalan yleislääketieteen osaston potilaspaikkoja on tarpeen lisätä ja ottaa käyttöön tällä hetkellä tyhjillään oleva osastosiipi. Tavoitteena on saada lisäpaikkoja käyttöön jo helmikuun 2024 aikana. Osastosiipi on tyhjillään ja täytyy kalustaa täysin. Sairaalaan on tilattu yhteiskäyttöön 10 uutta sänkyä, jotka ovat tarkoitettu korvaamaan vanhoja poistokohteena olevia potilasvuoteita. Varastoautomaatissa täytyy olla tietty määrä sänkyjä otettavissa kiertoon mm. leikkauspotilaiden vuoksi. Tämän vuoksi tilattu määrä ei tällä hetkellä riitä myös yleislääketieteen osaston tarpeisiin. Lääkintälaitetekniikka suosittelee, että tilattaisiin lisäksi vähintään kuusi uutta sänkyä, jotka olisivat varusteiltaan vastaavanlaisia kuin jo tilatut sängyt. Sänkyihin ei ole budjetoitu rahaa ja kustannukset olisivat kohtuuttomat yhden osaston hankintamenoiksi. Ilman asianmukaisia kalusteita, lisää potilaspaikkoja ei ole mahdollista ottaa käyttöön.

Lojer Oy on lähettänyt tarjouksen 5.10.2023 (nro 2023297) konepestävistä ScanAfia X ICU W –sairaalasängyistä, joten lisätilaus kuudesta sairaalasängystä toteutuisi samoilla ehdoilla kuin aiempi tilaus.

Konepesun kestävä ScanAfia X ICU W -​sairaalasänky soveltuu kattavasti eri sairaalaosastojen käyttöön.

Takuu: Teräksiset runkorakenteet: 10 vuotta • Osat ja komponentit: 2 vuotta (kuten moottori,​elektroniikka tai hydrauliikka) • Verhoiluosat: 1 vuosi.
Toimitusaika: 8-​10 viikkoa tilauksesta. Toimitusehto: TOP Finnterms 2001 -​
Toimitettuna Kainuu. Maksuehto: 30 pv netto,​ viivästyskorko korkolain mukaan.

       -  ScanAfia X ICU W konepestävä sairaalasänky 2400 e /kpl + sisältää lisävarusteina nesteenantotelineet 180 e/kpl = 2580 e/kpl (alv 0 %).

Hankinnan arvo ja kokonaiskustannukset 15 480 euroa (alv 0 %). 

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Palveluyksikkönumero 7080140020,​ sisäinen tilausnumero 7086030. Kainuun hyvinvointialueen materiaalipalvelut vahvistavat hankinnan erillisellä ostotilauksella.

Hankintaesitys: 
Esitetään että, Kajaanin terveyskeskussairaalan yleislääketieteen osastolle hankitaan 6 kpl ScanAfia X ICU W konepestäviä sairaalasänkyjä tarjouksen mukaisesti.

 

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän,​ että hankitaan Lojer Oy:ltä 6 kpl ScanAfia X ICU W konepestäviä sairaalasänkyjä.

Allekirjoitus

Jouko Kotimäki, palvelualuepäällikkö (terveyden- ja sairaanhoidon palvelut)

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue