§ 1 Tiera Mobiili kotihoidon arkistokäyttöympäristön hankinta

Lataa 

KHVADno-2024-404

Päätöspäivämäärä

24.1.2024

Päätöksen tekijä

vs. palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen Ikäihmisten palvelualueen kotona asumista tukevissa palveluissa on käytössä Kuntien Tiera Oy:ltä hankittu Hilkka Mobiili kotihoidon sovellus. Hilkka Mobiili kotihoidon sovellukseen on toteutettu versiopäivitys syksyllä 2023 (Helmi-palvelu), jonka yhteydessä aikaisempi Hilkka-ohjelmisto on jäänyt ns. katselukäyttöön. Aikaisemman Hilkka Mobiili -ohjelmiston käyttöä on jatkettava, sillä ohjelmistossa on sen koko käyttöhistorian ajan syntynyt käyttölokitieto.

Kuntien Tiera Oy on tarjonnut Tiera Mobiili kotihoidon ympäristöä arkistointikäyttöä varten. Arkistomoodin tarkoituksena on mahdollistaa asiakas- ja lokitietojen katselu tarvittaessa kuntien nykyisistä järjestelmistä. Tarjottu ympäristö toteutetaan SaaS -palveluna. Järjestelmän tietosisältöä säilytetään järjestelmän käyttösopimuksen voimassaolon ajan ja sopimuksen päätyttyä Tieran alihankkija tuhoaa järjestelmän sisältöineen, eikä sitä voida palauttaa. Ennen sopimuksen päättymistä Kainuun hyvinvointialueella on varmistettava se, että kaikki tarvittava tieto on käytettävissä järjestelmän käytön päättymisen jälkeen. Palvelun irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi ja irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä alkaen, jonka aikana irtisanominen on tehty. 

Tarjotttun palvelun erittely: 

1) Asiakas jättää Tiera Mobiili kotihoito-järjestelmään 2-5 pääkäyttäjää ja poistaa kaikki muut käyttäjätunnukset
2) Järjestelmän versiota ei välttämättä päivitetä arkistomoodin aikana
3) Asiakas ei käytä järjestelmää tuotantoon
4) Lokitietojen säilyttämisestä sovitaan erikseen ennen kuin järjestelmät suljetaan ja niissä olevat tiedot tuhotaan. Lokitietojen säilytys ja lokien säilytyksestä sekä muut lokitiedoista mahdollisesti aiheutuvat kustannukset kuuluvat Kainuun hva:lle.
5) Arkistoympäristö toimitetaan SaaS palveluna

Tarjouksen mukainen Tiera Mobiili -arkistoympäristön jatkuvan palvelun (SaaS) hinta on 350 euroa kuukaudessa (alv 0 %). Vuosittainen palveluhinta on yhteensä 4.200 euroa (alv 0 %).

Sote-tietojärjestelmät toimintayksikön järjestelmäpäällikön esitys: Esitän, että Kuntien Tiera Oy:ltä hankitaan Tiera Mobiili kotihoidon ympäristö SaaS palveluna arkistointikäyttöön. Jatkuvan palvelun kuukausittainen palvelumaksu 350 eur (alv 0%) maksetaan Sote-tietojärjestelmät toimintayksikön käyttötalouteen varatuista määrärahoista. 

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että kotihoidon arkistokäyttöympäristö hankitaan esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Ville Turunen, vs. tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue