§ 1 Viran täyttäminen, Sosiaaliohjaaja, Salmila SOS-kriisityönyksikkö, vakanssi 7002196

Lataa 

KHVADno-2023-6560

Päätöspäivämäärä

5.1.2024

Päätöksen tekijä

palveluyksikköpäällikkö asumisen palvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Asumisen ja sosiaalisen kuntoutuksen palvelut
Palveluyksikkönumero: Sosiaalipäivystys 7050220190
Nimike: Sosiaaliohjaaja
Vakanssikoodi: 7002196
Työavain: KAI-03-116-23
Hakuaika päättynyt: 21.12.2023 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 2 kpl, joista kelpoisuusehdot täyttäviä 2 kpl.

Valintaesitys

Valitun nimi: Riikka Kehusmaa
Hinnoittelutunnus: 02SOS050 taso 4
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: sopimuksen mukaan
Koeaika: 6 kk

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Perustelut

Haastateltu:

Salmilan lastensuojelulaitoksen ma. päällikkö Saija Karjalainen ja palveluyksikköpäällikkö Jarkko Hanhela haastattelivat kaksi sosiaaliohjaajan kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa.
.
Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Salmilan SOS-kriisityönyksikön sosiaaliohjaajan virka on avoin 4.12.2023 alkaen. Virka täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42-43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se,​ jonka tehtävänä on valita viran-​ tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palveluyksikköpäällikkö lastensuojelulaitoksen päällikön esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaaliohjaajan virka on ollut julkisesti haettavana 7.- 21.12.2023. Hakuilmoitus julkaistiin hyvinvointialueen Internet-​ sivuilla (www.hyvinvointialue.kainuu.fi) ja Kuntarekry-verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015, (8 § ja 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset. Ajokortti sekä oman auton käyttömahdollisuus tarvittaessa ovat tehtävän hoitamisen kannalta välttämättömiä.

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja, jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa, minkä vuoksi ne katsotaan eduksi ja siten vaikuttavat valintapäätökseen. Hakuilmoituksessa mainittiin, että arvostamme työyhteisötaitoja, joustavuutta, asiakaslähtöisyyttä ja kykyä moniammatilliseen työskentelyyn. Lisäksi kokemus vastaavista työtehtävistä katsotaan eduksi.

Perustelut valinnalle:  

Riikka Kehusmaa on suorittanut viran kelpoisuusehtona olevan sosiaalialan korkeakoulututkinnon. Kehusmaa täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset ja hänellä on työkokemusta vastaavista tehtävistä. Hänellä on myös monipuolinen aiempi työkokemus viran hoitamista hyödyttävistä muista kuin vastaavista tehtävistä. Kehusmaa omaa hakuilmoituksessa mainittujen ominaisuuksien osalta joustavuutta, hyvät työyhteisötaidot sekä asiakaslähtöisen ajatusmallin. Haastattelussa hän osoitti omaavansa kykyä itseohjautuvaan sekä moniammatilliseen työskentelyyn. Lisäksi Kehusmaalla on hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus.

Esitys päätökseksi: Esitän, että Salmilan SOS-kriisityön yksikön sosiaaliohjaajan virkaan valitaan Riikka Kehusmaa, sosionomi (AMK). Työ alkaa sopimuksen mukaan. 

Esittelijä: Saija Karjalainen, ma. lastensuojelulaitoksen päällikkö (Salmilan lastensuojeluyksikkö)

 

Päätös

Hyväksyn esityksen, että Salmilan SOS-kriisityön yksikön sosiaaliohjaajan virkaan valitaan Riikka Kehusmaa, sosionomi (AMK)

Allekirjoitus

Jarkko Hanhela, palveluyksikköpäällikkö (Asumisen palvelut)

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja perhepalvelut