§ 58 SPS -päivitys SAP ECC-, SRM- ja PI/XI -järjestelmiin

Lataa 

KHVADno-2023-6833

Päätöspäivämäärä

20.12.2023

Päätöksen tekijä

toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen käytössä oleviin SAP-järjestelmiin on tehtävä SPS-päivitys, koska järjestelmät on pidettävä teknisesti ajan tasalla ja SAP ei toimita tietoturvapäivityksiä pääsääntöisesti yli kaksi vuotta vanhempiin SPS-versioihin. Tietoturvapäivitysten lisäksi myös teknologinen infrastruktuuri tulee säilyttää sillä tasolla, että muutoksia ja kehitystoimenpiteitä on mahdollista suorittaa järjestelmiin. Kainuun SAP PI-järjestelmä on päivitetty viimeksi syksyllä 2020 ja ECC- ja SRM -järjestelmät keväällä 2021. 

CGI Suomi Oy Kainuun hyvinvointialueen SAP -järjestelmäkokonaisuuden toimittajana ja ylläpitäjänä on lähettänyt 16.6.2023 ja 20.11.2023 SPS-päivitystä koskevat työmääräarviot Kainuun SAP-järjestelmiin. Työmääräarvioiden mukaan SAP ECC, SRM- ja PI/XI -järjestelmiin toteutettavan SPS-päivityksen kokonaistyömääräarvio on yhteensä 98 000 - 130 000 euroa (alv 0 %). Hankinnan arvo ylittää hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon. 

Perustelut suorahankinnalle: Hankintalain 40 §:n mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan,​ jos teknisestä tai yksinoikeuden suojaamiseen liittyvästä syystä tietty toimittaja voi toteuttaa hankinnan;​ lisäedellytyksenä on,​ että järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta. Kainuun hyvinvointialueen ja CGI Suomi Oy:n välisen voimassaolevan talous-​ ja henkilöstöhallinnon sovelluksia koskevan valmisohjelmiston ylläpitosopimuksen ja sen liitteenä olevan SAP-​ palvelukuvauksen mukaan CGI Suomi Oy tuottaa Kainuun hyvinvointialueelle SAP-​ toiminnanohjausjärjestelmän sovellustukeen ja ylläpitoon,​ tekniseen tukeen sekä kehityspalveluun liittyvät palvelut ja asiakkaan tulee lähettää tietojärjestelmää koskeviin ongelmiin ja muutoksiin liittyvät tukipyynnöt eteenpäin ohjelmistotoimittajan kautta. Vain CGI Suomi Oy voi teknisestä syystä toteuttaa järjestelmään kuuluvat kehityspalvelut.

Tietoasiantuntijan esitys:
Esitän, että Kainuun hyvinvointialue hankkii SPS-versionpäivityksen SAP ECC-, SRM- ja PI/XI -järjestelmiin CGI Suomi Oy:n työmääräarvioiden mukaisesti. Päivityksen kustannukset kirjataan toteutuneen mukaisesti Kainuun hyvinvointialueen investointimenoihin yksikölle  7080140010, sisäiselle tilaukselle 7084003 ja 7084004.

Päätös

Hyväksyn esityksen mukaisesti SAP ECC-, SRM- ja PI/XI -järjestelmiin tehtävän SPS-päivityksen. Kainuun hyvinvointialueen tietoasiantuntija hoitaa hankintaan liittyvän työn tilaamisen toimittajalta.

Allekirjoitus

Timo Halonen, toimialuejohtaja /hallinto- ja tukipalvelut

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue