§ 76 Uusien henkilötunnistemerkkien tuen hankinta Lifecare -potilastietojärjestelmän HL7 -sanomaan

Lataa 

KHVADno-2023-6458

Päätöspäivämäärä

14.12.2023

Päätöksen tekijä

palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

1.1.2023 on astunut voimaan asetus henkilötunnusten uudistamisesta. Henkilötunnusten uudistamisen tarve on saada käyttöön liisää henkilötunnuksia 1900- ja 2000-luvulla syntyneille henkilöille. Uusia henkilötunnuksia annetaan henkilöille, jotka tulevat Suomen sosiaalilainsäädännön piiriin. Em. johdosta henkilötunnuksissa käytettävää syntymäajan ja tunnisteosan erottavia välimerkkivaihtoehtoja tulee lisää. Henkilötunnusmuutoksella on vaikutusta Lifecare-potilastietojärjestelmän Laboratorion HL7-sovelluksiin ja uusi henkilötunnustuki vaatii uuden HL7-sovelluksen version. 

Tietoevry Oy on tarjonnut HL7-sovelluspäivitystä henkilötunnusmuutosta varten sekä testi- että tuotantoympäristöihin. Tarjouksen mukaan päivityksen kustannukset ovat neljälle vuodelle laskettuna yhteensä 17.200 eur (alv 0 %). Kustannukset muodostuvat:
- Toimitus testi- ja tuotantoympäristöihin 11.800 eur
- Lisenssi per HL7-integraatio 3.000 eur
- Vuosittainen ylläpitomaksu 600 eur/vuosi

Sote-tietojärjestelmät toimintayksikön järjestelmäpäällikön esitys: Esitän, että Tietoevry Oy:ltä hankitaan Laboratorion HL7-sovelluksen päivitys lakisääteisen henkilötunnusten uudistamisen toteuttamiseksi. Kustannukset maksetaan lisenssi ja toimituskustannusten osalta Sote tietohallinnon investointiosasta ja vuosittaiset ylläpitomaksut sote-tietojärjestelmät toimintayksikön käyttötalousmenoista, joihin määrärahavaraukset on tehty.

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että hankitaan esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Jari Väisänen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue