§ 77 Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuuden täyttäminen, vak. 7002189

Lataa 

KHVADno-2023-6054

Päätöspäivämäärä

4.12.2023

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus 
Palveluyksikkönumero: 7050120000, lapsiperheiden sosiaalityö
Nimike: Sosiaaliohjaaja
Vakanssikoodi: 7002189
Työavain: KAI-03-112-23
Hakuaika päättynyt: 24.11.2023 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 7 kpl, joista kelpoisuusehdot täyttäviä 6 kpl, joista yksi perui hakemuksensa.

Valintaesitys

Valitun nimi: Hanna Kinnunen-Tolonen
Hinnoittelutunnus: 02SOS050 taso 4
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: sopimuksen mukaan
Koeaika: 3 kk
Mikäli kyseessä on määräaikainen palvelussuhde, palvelussuhteen päättymispäivä: 10.6.2024

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Varalle valitun nimi: Johanna Pikkarainen
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot

Perustelut

Haastateltu: (pvm, haastattelijat, haastateltavien lukumäärä)

​​​​​Palveluyksikköpäällikkö/johtava sosiaalityöntekijä Satu Määränen haastatteli kaksi sosiaaliohjaajan kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa 30.11.2023 ja 1.12.2023.

Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuus on avoin 11.12.2023 alkaen. Virka täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42-43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se,​ jonka tehtävänä on valita viran-​ tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö palveluyksikköpäällikkö/johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaaliohjaajan virka on ollut julkisesti haettavana 10 - 24.11.2023. Hakuilmoitus julkaistiin hyvinvointialueen Internet-​ sivuilla (www.hyvinvointialue.kainuu.fi) ja Kuntarekry-verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015, (8 § ja 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset. Ajokortti on välttämätön sekä oman auton käyttömahdollisuus.

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja, jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Pääpainopiste työn sisällöstä on toimia työparina lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijälle asiakkaiden sosiaalihuoltolainmukaisten palvelutarpeenarviointien ja lastensuojeluprosessien aikana. Tehtävä vaatii kykyä asiakassuunnitelmien laadintaan/valmisteluun sekä muuta asiakasdokumentaatiota ja päätöksentekoa, kykyä itsenäiseen työskentelyyn palvelutarpeen arviointiprosessin eri vaiheissa. Työ haastaa työntekijää tunnistamaan ja arvioimaan asiakkaiden elämäntilanteita, voimavaroja ja toimintamahdollisuuksia. Kyseisessä tehtävässä tarvitaan sosiaalityön monipuolista työkokemusta, erityisesti lastensuojelun tehtävistä. Lisäksi motivoitunutta ja ratkaisukeskeistä työotetta, hyviä vuorovaikutustaitoja niin yksilö- kuin yhteisö- ja verkostotyössä.

Perustelut valinnalle:  

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelujen perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä,​ kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot,​ kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet toimia lapsiperheiden sosiaalityön sosiaaliohjaajan sijaisuudessa.

Hanna Kinnunen-Tolonen täyttää sosiaaliohjaajan viransijaisuuden kelpoisuuden. ​​​Haastattelun perusteella Hanna Kinnunen-Tolonen täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset. Kinnunen-Tolonen omaa työkemusta,​ joka tukee osaltaan virkatehtävien hoitoa. Kinnunen-Tolosella on viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet sekä tiimi ja työyhteisötaidot. Hanna Kinnunen-Tolonen osoitti haastattelussa omaavansa hyvät vuorovaikutustaidot ja hän omaa motivoituneen ja ratkaisukeskeisen sekä ennaltaehkäisevän työotteen. 

Hänellä on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja tarvittaessa oman auton käyttö mahdollisuus. 

Esitys päätökseksi: Esitän, että Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuuteen 10.6.2024 saakka valitaan Hanna Kinnunen-Tolonen, sosionomi (AMK). Työ alkaa sopimuksen mukaan. Varalle valitaan Johanna Pikkarainen sosionomi (AMK).

Esittelijä: Satu Määränen, palveluksikköpäällikkö/johtava sosiaalityöntekijä (lapsiperheiden sosiaalityö)

 

Päätös

Hyväksyn esityksen, että Sotkamon lapsiperheiden sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuuteen 10.6.2024 saakka valitaan Hanna Kinnunen-Tolonen, sosionomi (AMK). Varalle valitaan Johanna Pikkarainen.

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Sosiaali- ja perhepalvelut