§ 74 Kajaanin aikuisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuuden täyttäminen, vak. 7002160

Lataa 

KHVADno-2023-5768

Päätöspäivämäärä

22.11.2023

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
Palveluyksikkönumero: 7050110010, aikuisten sosiaalityö
Nimike: sosiaaliohjaaja
Vakanssikoodi: 7002160
Työavain: KAI-03-106-23
Hakuaika päättynyt: 10.11.2023 klo 15
Hakemuksia saapunut määräajassa 9 kpl, joista kelpoisuusehdot täyttäviä 6 kpl.

Valintaesitys

Valitun nimi: Stina Kuusniemi
Hinnoittelutunnus: 02SOS050 taso 4
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: sopimuksen mukaan
Koeaika: 2 kk
Mikäli kyseessä on määräaikainen palvelussuhde, palvelussuhteen päättymispäivä: 17.4.2024

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Varalle valitun nimi: Paula Mikkonen
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot

Perustelut

Haastateltu:
Johtava sosiaalityöntekijä Tony Nummi sekä palveluyksikköpäällikkö johtava sosiaalityöntekijä Päivi Ahola-Anttonen haastattelivat kolme kelpoista hakijaa.

Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Kajaanin aikuisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuus täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42–43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viran- tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaaliohjaajan viransijaisuus on ollut julkisesti haettavana 27.10.-10.11.2023. Hakuilmoitus julkaistiin Kainuun hyvinvointialueen Internet-sivuilla ja Kuntarekry verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Sosiaaliohjaajan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset.
Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja,​ jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Edellytämme oma-aloitteista ja joustavaa työskentelyotetta, hyvää organisointikykyä, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kehittävää ja positiivista työotetta. Arvostamme kokemusta vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa toimimisesta ja erilaisten sosiaalisen kuntoutuksen menetelmien osaamista. Työ vaatii liikkumista, joten ajokortti on välttämätön sekä tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus.

Perustelut valinnalle: 

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelujen perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä, kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot, kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet toimia sosiaaliohjaajana.

​​​​​​Stina Kuusniemi täyttää sosiaaliohjaajan kelpoisuusvaatimukset. Kuusniemi täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset sekä viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hänellä on soveltuvaa työkokemusta sekä sosiaalisen kuntoutuksen menetelmällistä osaamista, mikä tukee virkatehtävien menestyksellistä hoitamista. Hänellä on myös kokemusta ja ammattitaitoa työskennellä vaikeissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden kanssa. Kuusniemi on hakuilmoituksessa vaadittujen ominaisuuksien osalta hyvät vuorovaikutustaidot sekä kehittävä ja positiivinen työskentelyote. Kuusniemi on oma-aloitteinen, työskentelytavoiltaan joustaja sekä omaa hyvät organisointikyvyt. Hakijalla on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus.

Esitys päätökseksi: Esitän, että Kajaanin aikuisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuuteen 17.4.2024 saakka valitaan Stina Kuusniemi, sosionomi (AMK). Työ alkaa sopimuksen mukaan. Varalle esitän valittavaksi sosiaaliohjaaja Paula Mikkosen, sosionomi (AMK).
​​​​

Esittelijä: Tony Nummi, johtava sosiaalityöntekijä (aikuisten sosiaalityö)

Päätös

Hyväksyn esityksen, että Kajaanin aikuisten sosiaalityön sosiaaliohjaajan viransijaisuuteen 17.4.2024 saakka valitaan Stina Kuusniemi, sosionomi (AMK). Varalle esitän valittavaksi sosiaaliohjaaja Paula Mikkosen, sosionomi (AMK).

 

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue