§ 72 SAP Fiori -sovellusten käyttö selaimella

Lataa 

KHVADno-2023-6272

Päätöspäivämäärä

22.11.2023

Päätöksen tekijä

palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen materiaalipalvelujen eri toiminnoissa (mm. tavaran vastaanotto, hyllytys, keräily, inventointi ja osaston täydennystarpeet)  käytetään apuna viivakoodilukijoita, joiden käyttöliittymänä on SAP Fiori.  Tällä hetkellä viivakoodilukijoihin on asennettu asiakaskohtaisesti räätälöity Fiori -ohjelmisto, joka aiemmin on ollut ladattavissa ja muokattavissa Android -päätelaitteille Google Play -kaupassa. SAP on ilmoittanut lopettavansa käyttäjätuen päätelaitteeseen asennettavalle SAP Fiorille vuoden 2024 lopussa eikä ohjelmisto enää ole ladattavissa Google Play -kaupasta. SAP:n mukaan Fiorin käyttö tapahtuu jatkossa päätelaitteen Internet -selaimen avulla. Siirtyminen päätelaitteeseen asennetusta SAP Fiorista Internet -selaimella käytettävään versioon edellyttää muutoksia Kainuun hyvinvointialueen Fiorin nykyisiin määrittelyihin, jotta viivakoodinlukutoiminnallisuus toimii jatkossa päätelaitteen kameralla ja sen Internet-selaimella. 

CGI Suomi Kainuun SAP -järjestelmän toimittajana ja ylläpitäjänä on lähettänyt 21.11.2023 työmääräarvion, jossa se tarjoaa määrittely- ja toteutustyötä selainkäyttöiseen SAP Fioriin. Toteutettavassa ratkaisussa käyttäjä voi jatkossa avata Fiori -sovelluksen käyttämällä päätelaitteen/puhelimen selainta ja lukea viivakoodin käyttämällä laitteen kameraa. Kainuun hyvinvointialueen SAP -järjestelmässä on materiaalipalvelujen ja hoitologistikkojen käyttöön julkaistu yhdeksän erillistä Fiori -sovellusta, mutta aluksi muutostyö toteutetaan niistä kolmeen: osaston täydennystarpeet, tavaran vastaanotto ja keräily sisäiselle toimitukselle. Muutoksella ei ole vaikutusta päätelaitteelle asennetun Fiori Client -ohjelman toimintoihin ja se toimii toteutuksen jälkeen entiseen tapaan käyttäen laitteen laserviivakoodinlukijaa. Työmääräarvion mukaan kolmen Fiori -sovelluksen muutosten kustannukset ovat yhteensä 7000 euroa (alv 0 %). Toteutuksella ei ole vaikutusta SAP -järjestelmän vuosittaisiin ylläpitokustannuksiin.  Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Tietoasiantuntijan esitys:

Esitän,​ että Kainuun hyvinvointialue hankkii muutostyön toteutuksen SAP Fioriin CGI Suomi Oy:n lähettämän tarjouksen ja työmääräarvion mukaisesti, jotta viivakoodin lukutoiminnallisuus päätelaitteen/puhelimen kameralla ja sen Internet -selaimella on jatkossa mahdollista. Muutostyön kustannukset kirjataan toteutuneen mukaisesti Kainuun hyvinvointialueen investointimenoihin yksikölle 7080140010,​ sisäiselle tilaukselle 7084004.

Päätös

Hyväksyn SAP Fioria koskevan muutostyön hankinnan esityksen mukaisesti. Kainuun hyvinvointialueen tietoasiantuntija hoitaa hankintaan liittyvän työn tilaamisen toimittajalta. 

Allekirjoitus

Jari Väisänen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue