§ 70 Tietojen tuominen Pro Consona tietovarastoon (Tietojohtamisen järjestelmä)

Lataa 

KHVADno-2023-6238

Päätöspäivämäärä

22.11.2023

Päätöksen tekijä

palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Hyvinvointialueita velvoitetaan seuraamaan alueensa väestön hyvinvointia ja terveyttä väestöryhmittäin,​ järjestämänsä sosiaali-​ ja terveydenhuollon tarvetta,​ saatavuutta,​ laatua,​ vaikuttavuutta ja yhdenvertaisuutta Lain sosiaali-​ ja terveydenhuollon järjestämisestä (29.6.2021/612) 29 §:n mukaisesti. Em. tietoja on toimitettava sekä STM:lle että THL:lle em. viranomaisten asettamien vähimmäisvaatimusmäärittelyn perusteella. Kainuun hyvinvointialueen ICT muutoshankkeessa ollaan rakentamassa tiedolla johtamisen järjestelmää, johon tarvittavat tiedot kerätään lähdejärjestelmistä. 

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän viranhaltijapäätöksellä KAIDno 2022 – 6167 on päätetty hankkia hakurajapinta ProConsona tietovarastosta tiedolla johtamisen järjestelmän tietovarastoon. Käyttöönoton edetessä on havaittu, että tietovarastossa ei ole saatavilla kaikkia vähimmäistietosisällön mukaisia tietoja.  

CGI Suomi Oy:ltä on saatu tarjous tarvittavien tietojen tuomisesta Pro Consona tietovaraston hakurajapintaan. (Tarjous T10476128, 14.11.2023).  

Ratkaisu sisältää työmääräarvion 8-12 henkilötyöpäivää (htp) työlle, jonka tuloksena Kainuun hyvinvointialue saa käyttöönsä Pro Consona tietovaraston hakurajapinnan kautta toimeentulotukeen, välitystiliin, aikuis-ja perhetyöhön ja lastensuojeluun liittyvät Asiakkuus- ja Vastuuhenkilötiedot.  

Henkilötyön hinta on 1503 € / päivä 

Työ ja kulut laskutetaan toteuman mukaan. Hinnat ovat verottomia. Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaiset verot ja maksut.Työn osoittautuessa arvioitua laajemmaksi ylityksestä sovitaan erikseen. Ylitykset ja erikseen sovittavat muutokset laskutetaan yllä mainituin henkilötyöhinnoin. Työhön lasketaan CGI:n käyttämä aika huolimatta siitä, tapahtuuko se yhteisissä kokouksissa tai asiantuntijan itsenäisenä työnä tai varattuna työaikana CGI:n toimitiloissa. Työ tehdään arkisin kello 8–16. Palvelu tuotetaan Pro Consona -tietovarastoraportointi Ylläpitosopimuksen (280687) mukaisesti. Tuotekehitystyön jälkeen tuodut tiedot ovat osa Pro Consona tietovarastotuotetta ja ne lisätään osaksi tuotteen ylläpitoa.  

Kustannukset yhteensä (arvio 8 – 15 htp (á 1 503 € / htp)) 12 024 – 18 036 €.  

Kainuun hyvinvointialueelle on myönnetty STM:n valtionavustus käytettäväksi sote- ja pelastustoimen uudistuksen välttämättömiin, vuosina 2021–2025 toteutuviin ICT-valmistelukustannuksiin.    

Kainuun hyvinvointialueen sote-järjestelmien järjestelmäpäällikkö ja ICT-muutoshankkeen projektipäällikkö esittävät,​ että CGI Suomi Oy:ltä hankitaan tarjouksen mukaisesti. Hankinta alittaa hankintalain 25§:n kansallisen kynnysarvon. Hankinta tehdään suorahankintana CGI Suomi Oy:ltä,​ koska tietovaraston muutoksia ei voi toteuttaa toinen toimittaja. Kustannukset osoitetaan Kainuun hyvinvointialueen ICT-​muutoshankkeelle (7020110050/7040009) 

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että hankitaan työ tietojen tuomisesta Pro Consona tietovaraston hakurajapintaan esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Jari Väisänen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue