§ 56 SAP Fiori Gateway SPS päivitys

Lataa 

KHVADno-2023-6240

Päätöspäivämäärä

21.11.2023

Päätöksen tekijä

toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen käytössä olevalle SAP Fiori Gateway -palvelimelle on tehtävä versiopäivitys, koska järjestelmät on pidettävä teknisesti ajan tasalla ja SAP ei toimita tietoturvapäivityksiä pääsääntöisesti yli kaksi vuotta vanhempiin SPS- versioihin. Tietoturvapäivitysten lisäksi myös teknologinen infrastruktuuri tulee säilyttää sillä tasolla, että muutoksia ja kehitystoimenpiteitä on mahdollista suorittaa järjestelmiin. Kainuun Fiori Gateway -palvelinympäristö on päivitetty viimeksi keväällä 2021.

CGI Suomi Oy Kainuun soten SAP -järjestelmän toimittajana ja ylläpitäjänä on lähettänyt 20.11.2023 päivitystä koskevan työmääräarvion. Sen mukaan mukaan kokonaistyömääräarvio SAP Fiori Gatewayn SPS -päivitykselle on yhteensä 19000 - 24000 euroa (alv 0 %). Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Tietoasiantuntijan esitys:
Esitän, että Kainuun hyvinvointialue hankkii SPS-versionkorotuksen SAP Fiori Gateway -järjestelmään CGI Suomi Oy:n lähettämän tarjouksen mukaisesti. Päivityksen kustannukset kirjataan toteutuneen mukaisesti Kainuun hyvinvointialueen investointimenoihin yksikölle 7080140010, sisäiselle tilaukselle 7084004.

Päätös

Hyväksyn SPS-versionkorotusta koskevan hankinnan SAP Fiori Gateway -järjestelmään esityksen mukaisesti. Kainuun hyvinvointialueen tietoasiantuntija hoitaa hankintaan liittyvän työn tilaamisen toimittajalta. 

Allekirjoitus

Timo Halonen, toimialuejohtaja /hallinto- ja tukipalvelut

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue