§ 68 Kajaanin lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijän viran täyttäminen, vak. 7200556

Lataa 

KHVADno-2023-4684

Päätöspäivämäärä

8.11.2023

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
Palveluyksikkönumero: 7050120000, lapsiperheiden sosiaalityö
Nimike: Sosiaalityöntekijä
Vakanssikoodi: 7200556
Työavain: KAI-03-96-23
Hakuaika päättynyt: 3.11.2023 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 2 kpl, joista kelpoisuusehdot täyttäviä - kpl.

Valintaesitys

Valitun nimi: Päivi Taavitsainen
Hinnoittelutunnus: 02SOS04A taso 3
Kelpoisuus: Ei täytä kelpoisuusehtoja
Palvelussuhde alkaa: 1.12.2023
Mikäli kyseessä on määräaikainen palvelussuhde, palvelussuhteen päättymispäivä: 31.5.2024

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Perustelut

​​​​​​Haastateltu: (pvm, haastattelijat, haastateltavien lukumäärä)

Määräajassa saapui kaksi hakemusta. Hakijoilla on ammattihenkilölain (817/2015) 12 §:n mukaiset riittävät opinnot sosiaalityöstä, jotta voi toimia tilapäisesti sosiaalityöntekijän ammatissa. Johtava sosiaalityöntekijä Anu Siltala haastatteli yhden hakijan 7.11.2023. 

Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Kajaanin lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijän virka täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42–43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viran- tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaalityöntekijän virka on ollut julkisesti haettavana 13.10.-3.11.2023. Hakuilmoitus julkaistiin Kainuun hyvinvointialueen Internet-sivuilla ja Kuntarekry verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015, 3 §, 7§ ja 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys (ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä).

Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijän kelpoisuuden omaavia hakijoita, voidaan virkaan ottaa vuoden määräajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja käytännön harjoittelun (laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015, 12 §).  

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja, jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Kyseisessä tehtävässä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, joustavuutta sekä asiakaslähtöistä ja ennaltaehkäisevää työotetta. Koska työ edellyttää liikkumista, ajokortti on välttämätön ja oman auton käyttömahdollisuus. 

Perustelut valinnalle:

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelujen perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä, kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot, kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet toimia sosiaalityöntekijänä.

Päivi Taavitsainen on suorittanut ammattihenkilölain (817/2015) 12 §:n mukaiset riittävät opinnot sosiaalityöstä, jotta voi toimia sosiaalityöntekijän ammatissa tilapäisesti. Päivi Taavitsainen täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset ja hänellä on työkokemusta sosiaalityöntekijän tehtävistä.  Taavitsainen arvioitiin oma-aloitteiseksi, joustavaksi ja vastuuta omasta työstään kantavaksi työntekijäksi. Hänellä on myös hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus. 

Esitys päätökseksi: Esitän, että Kajaanin lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijän virkaan ajalle 1.12.2023-31.5.2024 valitaan Päivi Taavitsainen, YTM sosiaalityönopiskelija.

Esittelijä: Anu Siltala, johtava sosiaalityöntekijä (lapsiperheiden sosiaalityö)

Päätös

Hyväksyn esityksen, että Kajaanin lapsiperheiden sosiaalityön sosiaalityöntekijän virkaan ajalle 1.12.2023-31.5.2024 valitaan Päivi Taavitsainen, YTM sosiaalityönopiskelija.

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue