§ 65 SAP BW4HANA -raporttien määrittely ja toteutus powerpoint -ohjelmaan

Lataa 

KHVADno-2023-5893

Päätöspäivämäärä

7.11.2023

Päätöksen tekijä

palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen taloushallinnon raportointi tapahtuu SAP BW4HANA -järjestelmässä ja tietojen raportoinnissa hyödynnetään Microsoft -ohjelmistojen lisäosaksi asennettavaa SAP Analysis for Office -työkalua (SAP AFO). Tällä hetkellä raportointitiedot SAP HANA -tietokannasta noudetaan Excel -ohjelmaan, mutta tietoja on mahdollista noutaa, päivittää ja julkaista myös Microsoftin Powerpoint -ohjelmaan. Tietojen nouto Powerpoint -ohjelmaan nopeuttaa hyvinvointialueen ja sen eri toimialueiden säännöllisin väliajoin tapahtuvaa raportointia sekä tietojen julkaisua, sillä taulukkojen ja graafien tiedot saadaan päivittymään automaattisesti valitun vuoden ja kauden tiedoilla julkaistuun esitykseen. 

CGI Suomi Oy Kainuun hyvinvointialueen SAP -järjestelmän toimittajana ja ylläpitäjänä on lähettänyt 29.9.2023 päivätyn tarjouksen "8_1941 Kuukausiraporttien julkaisu AFO powerpointissa", jossa se tarjoaa määrittely- ja toteutustyötä Kainuun hyvinvointialueen aluehallituksen ja toimialueiden kuukausiraporttien toteuttamiseksi sekä julkaisemiseksi SAP AFO -työkalulla Powerpoint -ohjelmistoon. Toteutuksen työmääräarvio käsittää taulukoiden ja graafien kyselyiden toteuttamisen ja julkaisemisen powerpoint - esitykseksi sekä ohjeen raporttien suorittamiseksi ja tietojen päivittämiseksi. Toteutuksen kokonaiskustannusarvio on yhteensä 10 500 euroa (alv 0 %). Toteutustyöllä ei ole vaikutusta SAP -järjestelmän vuosittaisiin ylläpitokustannuksiin. Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Kainuun hyvinvointialueen tietoasiantuntijan esitys:
Esitän, että Kainuun hyvinvointialue hankkii taloushallinnon kuukausiraportoinnin toteutuksen SAP Analysis for Office -työkalulla Microsoft Powerpoint -ohjelmistoon CGI Suomi Oy:n lähettämän tarjouksen mukaisesti. Toteutuksen kustannukset kirjataan yksikölle 7080140010, sisäiselle tilaukselle 7084003.

Päätös

Hyväksyn taloushallinnon tietojen raportointia koskevan hankintaesityksen CGI Suomi Oy:n lähettämän työmääräarvion ja esityksen mukaisesti. Kainuun hyvinvointialueen tietoasiantuntija hoitaa hankintaan liittyvän tilaamisen toimittajalta. 

Allekirjoitus

Jari Väisänen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue