§ 64 Viran täyttäminen, aikuisten sosiaalityön sosiaalityöntekijä, Kuhmo, vak. 7002061

Lataa 

KHVADno-2023-4935

Päätöspäivämäärä

24.10.2023

Päätöksen tekijä

palvelualuepäällikkö sosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Päätöksen peruste

Hallintosääntö 43 §

Kuvaus

Toimialue: Sosiaali- ja perhepalvelut
Palvelualue: Sosiaalityö ja sosiaaliohjaus
Palveluyksikkönumero: 7050110010, aikuisten sosiaalityö
Nimike: Sosiaalityöntekijä
Vakanssikoodi: 7002061
Työavain: KAI-03-101-23
Hakuaika päättynyt: 20.10.2023 klo 15.00
Hakemuksia saapunut määräajassa 3 kpl, joista sosiaalityöntekijän kelpoisuusehdot täyttäviä 1 kpl.  

Valintaesitys

Valitun nimi: Helena Mutanen
Hinnoittelutunnus: 02SOS04A taso 3
Kelpoisuus: Täyttää kelpoisuusehdot
Palvelussuhde alkaa: 1.12.2023
Koeaika: 6 kk

Valintapäätös on voimassa ehdollisena siihen saakka kunnes se saa lainvoiman ja tarvittavat todistukset (lääkärintodistus, rikosrekisteriote) on toimitettu.

Perustelut

Haastateltu: (pvm, haastattelijat, haastateltavien lukumäärä)

Palveluyksikköpäällikkö, johtava sosiaalityöntekijä Päivi Ahola-Anttonen sekä johtava sosiaalityöntekijä Tony Nummi haastattelivat yhden kelpoisen hakijan Helena Mutasen 23.10.2023.

Viran/Toimen avoimeksi tulo ja hakumenettely:

Kuhmon aikuisten sosiaalityön sosiaalityöntekijän virka täytetään avoimella hakumenettelyllä. Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön (42–43 §) mukaan viran ja toimen julistaa haettavaksi se, jonka tehtävänä on valita viran- tai toimenhaltija avoinna olevaan virkaan tai toimeen. Kyseiseen tehtävään viranhaltijan valitsee palvelualuepäällikkö palveluyksikköpäällikkö, johtavan sosiaalityöntekijän esittelystä. Kainuun hyvinvointialueen sosiaalityöntekijän virka on ollut julkisesti haettavana 6.-20.10.2023. Hakuilmoitus julkaistiin Kainuun hyvinvointialueen Internet-sivuilla ja Kuntarekry verkkopalvelussa.

Kelpoisuusvaatimukset:

Sosiaalityöntekijän kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015, 3 §, 7 § ja 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys (ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä). Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijän kelpoisuuden omaavia hakijoita, voidaan virkaan ottaa vuoden määräajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja käytännön harjoittelun (laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015, 12 §). 

Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijää tai sosiaalityön opiskelijaa, voidaan virkaan valita tehtävänkuvaa muuttamalla vuoden määräajaksi sosiaaliohjaaja ja tällöin tehtävät sekä palkkaus määräytyy sosiaaliohjaajan palkan mukaiseksi. Sosiaaliohjaajan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §, 32 §) mukainen sosionomi (AMK) tutkinto huomioiden kelpoisuuteen liittyvät siirtymäsäännökset.

Varsinaisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa mainittiin seikkoja,​ jotka katsotaan eduksi hakijalle. Mainittuja seikkoja pidetään tärkeänä viran hoidossa ja jotka vaikuttavat valintapäätökseen ja katsotaan eduksi. Edellytämme hyviä kohtaamis- ja vuorovaikutustaitoja sekä valmiuksia työskennellä moniammatillisessa tiimissä ja verkostoissa. Työssä vaaditaan kykyä itsenäiseen päätöksentekoon ja valmiuksia työskennellä myös yksin asiakkaiden kanssa. Työ edellyttää liikkumista asiakkaan kotiin sekä toimimista myös muiden toimintaympäristöjen ja moniammatillisten verkostojen kanssa. Ajokortti on välttämätön ja tarpeen mukaan oman auton käyttömahdollisuus.

Perustelut valinnalle: 

Valintaesitys perustuu hakemusten ja haastattelujen perusteella laadittuun kokonaisharkintaan siitä, kuka kelpoisuusvaatimukset täyttäneistä hakijoista on ansioitunein (taidot, kyvyt ja koeteltu kansalaiskunto). Koulutuksen ja työkokemuksen ohella on huomioitu viran hoitamisen kannalta merkitykselliset ja tärkeät lisävalmiudet sekä henkilökohtaiset ominaisuudet toimia sosiaalityöntekijänä.

Helena Mutanen täyttää sosiaalityöntekijän viran kelpoisuusvaatimukset. Mutanen täyttää viran menestyksellisen hoitamisen edellytykset sekä viran hoitamisen kannalta vaadittavat henkilökohtaiset ominaisuudet. Hän omaa hakuilmoituksessa vaadittujen ominaisuuksien osalta hyvät kohtaamisen taidot, vuorovaikutustaidot sekä moniammatillisissa verkostoissa toimimisen taidot. Mutasella on tarvittava kyky itsenäiseen harkintaan ja päätöksentekoon, minkä lisäksi hän on hyvin soveltuva työskentelemään vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Arvostamme kykyä kohdata vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä, joustavaa työotetta, oma-aloitteisuutta ja kykyä kehittää toimintaa asiakkaiden hyväksi. Haastattelun perusteella Mutanen täyttää kaikki nämä edellytykset. Hänellä on hakuilmoituksessa vaadittu ajokortti ja tarvittaessa oman auton käyttömahdollisuus.

Esitys päätökseksi: Esitän, että Kuhmon aikuisten sosiaalityön sosiaalityöntekijän virkaan valitaan Helena Mutanen, YTM sosiaalityö. Työ alkaa 1.12.2023.

Esittelijä: Päivi Ahola-Anttonen, palveluyksikköpäällikkö, johtava sosiaalityöntekijä (aikuisten sosiaalityö)

Päätös

Hyväksyn, että Kuhmon aikuisten sosiaalityön sosiaalityöntekijän virkaan valitaan Helena Mutanen, YTM sosiaalityö. 

Allekirjoitus

Tarja Juppi, palvelualuepäällikkö (sosiaalityö ja sosiaaliohjaus)

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue