§ 54 OMNI360 Käyttöoikeusasetuksen mukaisten vakioroolien ja suunnittelutyökalun hankinta

Lataa 

KHVADno-2023-4300

Päätöspäivämäärä

11.10.2023

Päätöksen tekijä

palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus käyttöoikeudesta asiakastietoon (825/2022) on tullut voimaan 30.6.2023. Asetuksessa säädetään, mitä tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt ja muut asiakastietoja käsittelevät henkilöt työtehtävänsä ja annettavan palvelun perusteella saavat käsitellä. Asetus määrittelee sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden roolit, joiden perusteella asiakastietojen käsittely toteutetaan.

ProConsona/OMNI360 -asiakastietojärjestelmässä käyttöoikeudet on määritelty organisaatiokohtaisesti ja ammattihenkilöiden työtehtävien mukaisina. CGI Oy on rakentanut asiakastietojärjestelmään asetuksen mukaiset uudet oletusroolit Käyttäjähallintaan helpottamaan organisaatioiden pääkäyttäjien työtä käyttöoikeusmäärittelyitä varten. Muutoksen sisältävä versio on otettavissa käyttöön syksyllä 2023.

CGI Oy on tarjonnut hankittavaksi ProConsona/OMNI360 Sosiaalipalveluihin lisäosana seuraavat kokonaisuudet:
-          Käyttöoikeusasetuksen mukaiset oletusroolit käyttäjähallintaan
-          Apuväline roolimäärittelyjen tekemiseen (excel-tiedosto)

Em. kokonaisuuksien tarjouksen mukainen hinta on yhteensä 3.756 euroa (Oletusroolit ja suunnitteluapuväline 2.000 eur, toimitusmaksu 750 eur ja käyttöönottoprojekti 2 htp yht. 3.006 eur). Kaikkien ilmoitettujen hintojen alv-% on 0.

Sote-tietojärjestelmät -palveluyksikön järjestelmäpäällikön esitys: Esitän, että ProConsona/OMNI360 asiakastietojärjestelmään hankitaan käyttöoikeusasetuksen mukaiset oletusroolit ja apuväline roolimäärittelyjen tekemiseen tarjouksen mukaisesti. Käyttöönottoprojektin kustannukset maksetaan toteutuneen mukaisesti ja hankinta maksetaan Sote-tietojärjestelmät -palveluyksikön käyttötalouteen varatuista määrärahoista.

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että hankitaan OMNI360 Käyttöoikeusasetuksen mukaiset vakioroolit ja suunnittelutyökalu esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Jari Väisänen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue