§ 4 Merlot Palotarkastus -ohjelmiston SaaS-palvelun hankinta

Lataa 

KHVADno-2023-4592

Päätöspäivämäärä

7.9.2023

Päätöksen tekijä

vs. palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun pelastuslaitoksella on käytössä CGI Suomi Oy:n toimittama Merlot Palotarkastus -ohjelmisto. Ohjelmiston nykyinen palvelinympäristö on tullut elinkaarensa päähän ja se tulee uusia. Palvelinympäristöstä vastaa tällä hetkellä Herman IT Oy.

CGI Suomi Oy on jättänyt tarjouksen Merlot Palotarkastus -ohjelmiston siirtämisestä CGI Suomi Oy:n SaaS-ympäristöön. Palvelinympäristö on palvelinresurssivaatimusten, ohjelmistolisenssien sekä ylläpidon kannalta perusteltua hankkia SaaS-palveluna CGI Suomi Oy:ltä.

Kainuun pelastuslaitoksella ja CGI Suomi Oy:llä on sopimus Merlot Palotarkastus -ohjelmiston käytöstä ja ylläpidosta, mikä on myös suorahankinnan peruste. CGI Suomi Oy:n tarjous (18.8.2023)  SaaS-palvelusta sisältää seuraavat palvelut (kaikki hinnat alv 0%):

- Palvelun perustaminen ja tietoliikenneyhteyksien avaaminen 2 672 €

- Kanta-asennus ja siirto vanhalta palvelimelta 2 787 €

- SaaS-palvelun käyttömaksu, 250 €/kk

- Yhteensä 5 459 €

Hankinnan arvo kertakustannusten osalta yhteensä 5 459 €. SaaS-palvelun käyttökustannus 3 000 €/vuosi.

Hankinta toteutetaan kertakustannusten osalta Kainuun hyvinvointialueen ICT-muutosten valmisteluhankkeelta ja käyttökustannusten osalta Kainuun pelastuslaitoksen käyttötaloudesta.

Asian valmistelijana ict-päällikkö Ville Turunen: perusteluna Merlot Palotarkastus -ohjelmiston käyttöönotto CGI Suomi Oy:n SaaS-palvelussa.

Päätös

Hyväksyn esityksen mukaisesti SaaS-palvelun hankinnan CGI Suomi Oy:ltä, sekä määrään ict-päällikkö Ville Turusen hoitamaan hankinnan yhdessä toimittajan kanssa.

Allekirjoitus

Jari Väisänen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue