§ 48 Kainuun skannausympäristön kehitystyön hankinta

Lataa 

KHVADno-2023-4980

Päätöspäivämäärä

20.9.2023

Päätöksen tekijä

palveluyksikköpäällikkö tietohallintojohtaja, tietohallintopalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun Sectra Pacs:ssa on ollut käytössä ns. tiedostoriippumaton arkisto, jonne voidaan skannata paperilla olevia potilasasiakirjoja. Skannaustoiminnallisuuteen on ollut tarkoituksenmukaista kehittää esiskannaustoiminnallisuus, jotta skannattavien asiakirjojen tiedot voitaisiin syöttää työasemalla, jonka jälkeen pelkkä skannaus toteutetaan monitoimilaitteella. Tämä kehitystyö on ollut tarpeen siksi, että monitoimilaitteilla olevat näppäimistöt ovat erittäin kömpelöitä käyttää ja skannattavista asiakirjoista täytyy syöttää arkistointivaatimusten mukaiset metatiedot.

Praecom Oy on tehnyt tarjouksen lisäominaisuuksien kehittämisestä. Tarjouksen mukaan kehittämistyön hinta on 8.670 eur (30 h, 289,00 eur/h), alv 0 %.

Sote-tietojärjestelmät toimintayksikön järjestelmäpäällikön esitys: Esitän, että Praecom Oy:ltä hankitaan Kainuun XDS-arkistointia varten kehittämistyötä, jolla helpotetaan ja nopeutetaan skannaustyön kulkua kehittämällä esiskannaustoiminnallisuus työasemalle. Hankinnan hinta 8.670 eur (alv 0 %) maksetaan sote-tietohallinnon investointiosasta, jonne määrärahavaraus on tehty.

Päätös

Hyväksyn hankintaesityksen ja päätän, että hankitaan skannausympäristön kehitystyö esitetyn mukaisesti. 

Allekirjoitus

Jari Väisänen, tietohallintojohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue