§ 41 SPS -päivitys SAP Solution Manager- ja BW -järjestelmiin sekä testiympäristöjen datan tuoreistus SAP ECC – ja SRM- järjestelmiin

Lataa 

KHVADno-2023-4505

Päätöspäivämäärä

29.8.2023

Päätöksen tekijä

toimialuejohtaja hallinto- ja tukipalvelut

Päätöksen peruste

Hallintosääntö

Kuvaus

Kainuun hyvinvointialueen käytössä olevaan SAP-järjestelmiin on tehtävä SPS-päivitys, koska järjestelmät on pidettävä teknisesti ajan tasalla ja SAP ei toimita tietoturvapäivityksiä pääsääntöisesti yli kaksi vuotta vanhempiin SPS-versioihin. Tietoturvapäivitysten lisäksi myös teknologinen infrastruktuuri tulee säilyttää sillä tasolla, että muutoksia ja kehitystoimenpiteitä on mahdollista suorittaa järjestelmiin. Solution manager on päivitetty viimeksi syksyllä 2019 ja BW syksyllä 2020. Myös Kainuun hyvinvointialueen organisaation toteumatiedot on tarpeen tuoreistaa SAP ECC- ja SRM-järjestelmissä, jotta järjestelmien testaus SAP -järjestelmien testiympäristöissä voidaan tehdä mahdollisimman ajantasaisella datalla ja Kainuun hyvinvointialueen organisaatioympäristössä.

CGI Suomi Oy Kainuun soten SAP -järjestelmän toimittajana ja ylläpitäjänä on lähettänyt 16.6.2023 SPS-päivitystä ja testiympäristöjen tietosisällön tuoreistusta koskevan työmääräarvion Kainuun SAP -järjestelmiin. Sen mukaan tässä vaiheessa SAP Solution Manager ja BW-järjestelmiin toteutettavan SPS -päivityksen ja ECC- ja SRM-järjestelmien testiympäristöihin tehtävän tietosisällön tuoreistuksen kokonaistyömääräarvio ovat yhteensä 38 000 – 53 000 euroa (alv 0 %).  Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 §:n kansallisen kynnysarvon.

Tietohallintojohtajan ja tietoasiantuntijan esitys:

Esitämme, että Kainuun hyvinvointialue hankkii SPS-versionkorotuksen SAP Solution Manager ja BW-järjestelmiin ja testiympäristöjen tietosisällön tuoreistuksen SAP ECC- ja SRM -järjestelmiin CGI Suomi Oy:n lähettämän tarjouksen mukaisesti. Muutostöiden kustannukset kirjataan toteutuneen mukaisesti Kainuun hyvinvointialueen investointimenoihin yksikölle 7080140010, sisäiselle tilaukselle 7084003.

 

Päätös

Hyväksyn esityksen mukaisesti SAP Solution Manager ja BW-järjestelmiin tehtävän SPS-päivityksen ja testiympäristöjen tietosisällön tuoreistuksen SAP ECC- ja SRM -järjestelmiin. Kainuun hyvinvointialueen tietoasiantuntija hoitaa hankintaan liittyvän työn tilaamisen toimittajalta.  

Allekirjoitus

Timo Halonen, toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Kainuun hyvinvointialue