Aluevaltuusto, kokous 9.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Perustelut

Hyvinvointialuelain 108 § mukaan aluevaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä. Läsnä oleviksi katsotaan myös ne toimielimen jäsenet, jotka osallistuvat kokoukseen sähköisesti.

Kainuun hyvinvointialueen hallintosäännön 79 § mukaan kokouskutsu on lähetettävä kokoukseen vähintään neljä (4) päivää ennen kokousta lähettämispäivä mukaan lukien.  

Kokouskutsu on lähetetty sähköisesti 4.5.2022. Kokouksesta on tiedotettu yleisessä tietoverkossa hyvinvointialueen verkkosivulla 4.5.2022.

Toimitetaan nimenhuuto luettelon mukaan ja todetaan, ketkä Kainuun hyvinvointialueen aluevaltuuston edustajat ovat saapuvilla.

Ehdotus

Aluevaltuusto päättää todeta, että kokous on laillisesti kokoonkutsuttu ja päätösvaltainen.

Päätös

Toimitetun nimenhuudon mukaan läsnä oli 56 valtuutettua ja 3 varavaltuutettua.

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan ehdotuksen, että läsnäolo- ja puheoikeus myönnetään vt. hyvinvointialuejohtaja Eija Toloselle, valmistelujohtaja Timo Korhoselle, viestintäpäällikkö Terho Pekkalalle, talousjohtaja Eija Immoselle, pelastusjohtaja Anssi Parviaiselle, aluehallituksen jäsenelle Marika Tuomelalle, valmistelukoordinaattori Salli Mikkoselle, johdon avustaja Pentti Martiskaiselle, hallintojohtaja Anu Huttuselle, NordLab Oy:n toimitusjohtaja Anne Piikivelle ja valtionvarainministeriöstä muutosjohtaja Ville-Veikko Ahoselle. 

Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Puheenjohtaja esitti, että esityslistalle hyväksytään kohta 52 § muut asiat. 

Aluevaltuusto hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan ehdotuksen.